• Català
  • Castellano
  • English

Formentera oferta 6 cursos en matèria d’Agricultura i Ramaderia

Foto grup curs agriculturaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura, informa que aquest divendres 15 de desembre s'obri el termini d'inscripció ordinari per a les activitats de formació de 2018 en matèria d'agricultura i ramaderia. Els cursos s'iniciaran el dia 15 de gener amb el curs d'Usuari Professional complementari del nivell bàsic de productes fitosanitaris. En total per aquesta edició hi ha programats un total de 6 cursos.

"Un any més oferim una varietat de cursos i jornades formatives adreçades al sector agrícola i ramader de l'illa per donar resposta a la formació que ens reclamen des del sector", segons ha explicat el conseller del ram, Bartomeu Escandell. A més, amb aquestes accions formatives es respon a la necessitat "de proporcionar una formació específica adreçada a persones dedicades a l'agricultura, ramaderia i al sector agroalimentari", ha afegit Bartomeu Escandell.

Concretament aquesta vegada, el Consell ha volgut incidir en el coneixement de determinats casos d'èxit d'emprenedors en el medi rural, que poden servir d'exemple d'inspiració a altres agricultors amb interessos similars. Així, el curs denominat "Emprenedoria agrària: Experiències de recuperació i revalorització del paisatge" està estructurat en tres jornades formatives, on representants de projectes agrícoles de considerable interès, faran arribar les seves experiències als assistents.

Cursos
Els títols dels cursos són els següents:
1. Usuari Professional nivell bàsic de productes fitosanitaris – Complementari (7h) 15 i16 gener
2. Usuari Professional nivell bàsic de productes fitosanitaris (25 h) del 22 al 26 de gener
3. Gestió dels cultius extensius. Alternatives de gestió per a millorar la producció i la fertilitat del sòl. (10 h) 30 i 31 de gener
4. Emprenedoria agrària: "Experiències de recuperació i revalorització del paisatge" (15 h) 9,16 i17 de febrer
5. Horticultura ecològica.(10 h) 22 i 23 de febrer
6. Detecció i control de Xylella fastidiosa (5 h) 9 de març

Tots els cursos són gratuïts i tenen una durada d'entre 5 i 25 hores. Els cursos es realitzaran a les instal·lacions del Consell Insular de Formentera, encara per determinar.

Cal destacar que aquests cursos es realitzen en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020 i dins un pla d'ajudes cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEADER), per l'Administració General de l'Estat (AGE) i per la comunitat autònoma de les Illes Balears (CAIB).

Aquelles persones interessades es podran inscriure a l'Oficina d'Atenció Ciutadana en horari de 9 a 14h i telemàticament a l'OVAC, o bé informar-se a l'àrea d'Agricultura del Consell de Formentera al telèfon 971.32.10.87, extensió 3166/3165 o agricultura@conselldeformentera.cat

El termini d'inscripció és continu, sempre que hi hagi places disponibles per al correcte desenvolupament de l'activitat formativa.