• Català
  • Castellano
  • English

Formentera demana que el programa públic d’ocupació del Govern s’ajusti a la seva realitat

foto trobada consell eivissaLa consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, ha assistit a la presentació del programa públic d’ocupació “Creant oportunitats de feina” que ha fet el conseller de Treball del Govern, Iago Negueruela, avui al Consell d’Eivissa, juntament amb el director general del SOIB, Pere Torrens i la consellera de Treball del Consell d’Eivissa, Viviana de Sans. Des del Govern han explicat que aquest pla pot arribar a permetre la contractació d’unes 182 persones aturades de les Pitiüses, a través de diferents programes que desenvoluparan aquest any els ajuntaments i els consells insulars d’Eivissa i Formentera. Concretament a Formentera es poden arribar a beneficiar 28 aturats i es destinaran com a màxim 86.000 euros d’inversió.

La consellera de Formentera ha demanat que els programes s’ajustin a la realitat de l’illa “perquè puguin ser profitosos per les persones aturades de Formentera que tenen un perfil diferent als de les altres illes”. Vanessa Parellada ha demanat als responsables del Govern que tinguin en compte la idiosincràsia de cada illa a l’hora de dissenyar el pla, per exemple que en el moment de programar els projectes “els de Formentera es concentrin en els mesos d’hivern, o pels que són més llargs de 6 mesos que es puguin fraccionar en dos fases, donada la gran estacionalitat del mercat laboral de Formentera”, ha declarat.

Amb aquest programa hi haurà tres línies de contractació, una dirigida a persones aturades de fins a 29 anys i una formació relacionada amb l’ocupació que desenvoluparà a través de projectes de corporacions locals. Altra que ofereix l’oportunitat de què un aturat, major de 30 anys, pugui acollir-se a un projecte mixt de formació i contractació. I finalment, el programa Visibles, pels aturats de llarga durada, prioritàriament majors de 45 anys, que han deixat de cobrar prestació i amb càrregues familiars, segons han explicat des del Govern.