• Català
  • Castellano
  • English

Posada de la primera pedra del Tanatori de Formentera

Foto primera pedra tanatoriEl president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, han posat avui la primera pedra del Tanatori Insular de Formentera. Les obres de construcció del tanatori començaran la pròxima setmana i tenen un termini d'execució de 8 mesos.

Jaume Ferrer ha mostrat la seva satisfacció per poder fer aquest acte simbòlic de posada de la primera pedra d'un "equipament molt necessari per Formentera, ja que les actuals instal•lacions han quedat obsoletes, i no compleixen els mínims requisits per donar aquest servei, tan important per la ciutadania, amb comoditat".

Per part seva, Vanessa Parellada ha declarat que d'aquesta manera "podrem acomiadar d'una manera digna als nostres éssers estimats". La consellera de Benestar Social ha destacat també que al recinte s'habilitarà un espai perquè es puguin fer cerimònies civils de comiat dels difunts.

Situació i característiques
El futur tanatori es construirà al costat del cementeri municipal de Sant Francesc, i dins el complex que conformen l'Hospital de Formentera, el Centre de dia i la futura Residència. La superfície total construïda serà de 460m2 i comptarà amb els següents espais:

- Rebedor o sala d'accés, de 90m2, que actua de zona d'entrada i espera, també es podrà fer servir per fer cerimònies.
- Dues sales de vetlatori, de 40m2 cadascuna.
- Una sala de pràctiques, de 52m2, per a realitzar autòpsies.
- Un magatzem i zona d'aparcament, de 80m2
- Oficina administrativa , 24m2
- Zona de banys públics, 15m2

El pressupost de l'obra és de 660.690,30€ i ha estat adjudicada a la UTE 7 Tanatorio Formentera, constituïda per Hermanos Parrot i Tecopsa. L'arquitecte de l'obra ha estat, Xavier Pallejà.

A l'acte també han assistit la diputada per Formentera Sílvia Tur, la vicepresidenta Susana Labrador, el conseller d'Infraestructures, Rafael González, el conseller d'Esports, Jordi Vidal, i els representants del PSOE de Formentera Ana Juan i Rafael Ramírez, i la portaveu de Compromís, Cristina Costa.