• Català
  • Castellano
  • English

Formentera s’adhereix a una campanya de conscienciació contra agressions sexistes

foto-material no-i-punt-1El Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Igualtat, s’ha adherit a la campanya “No i punt” que té com a objectiu que les festes estiguin lliures d’agressions sexistes. Aquesta campanya ha estat creada per l’Ajuntament de Palma en col·laboració del Consell de Mallorca.

“L'objectiu general de la iniciativa és promoure espais d’oci igualitaris i segurs, dels que puguin gaudir tant homes com dones, i que estiguin lliures d’agressions sexistes, sexuals y homòfobes”, segons ha declarat la consellera d’Igualtat, Vanessa Parellada. “La idea és informar i sensibilitzar cap a la prevenció, detecció, rebuig i atenció de les agressions sexistes”, ha afegit.

Per aconseguir-ho, avui 16 de juliol es col·locarà a la Savina una taula informativa, en horari de tarda-nit, amb material de la campanya amb motiu de les festes del Carme. El mateix es farà el pròxim dissabte 20 de juliol, en el mateix horari, amb motiu de la celebració de la Festa Flower a Sant Francesc.

El material que inclou la campanya és: protocol de prevenció i actuació davant les agressions sexistes, un decàleg de bones conductes, test anti agressions, adhesius “No i punt”, polseres “No i punt” i banderola “No i punt”. A més hi haurà tècnics especialistes que ajudaran a difondre l’objectiu de la campanya.

Campanya #nosiguisase

D’altra banda, per tercer any consecutiu, el Consell de Formentera, a través de les àrees de Benestar Social i Joventut, i en col·laboració amb el Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) continua amb l’adhesió a la campanya de sensibilització #nosiguisase.

“Aquesta campanya té com a objectiu conscienciar sobre el consum abusiu d’alcohol a les festes populars de les Illes Balears, enviant missatges preventius a totes aquelles persones que hi participen, sobretot joves, per evitar un excés en el consum de l’alcohol”, segons ha explicat el conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez.

El pròxim 20 de juliol es muntarà una taula informativa amb professionals de la plataforma Energy Control (projecte de l’ONG Associació Bienestar y Desarrollo). En aquesta taula es repartirà material informatiu de la campanya com motxilles, xapes, postals amb missatges de conscienciació, botelles d’aigua amb collet amb missatges i pòsters.

El Consell de Formentera també farà difusió de les campanya a la seva web a través de banners informatius de les campanyes.

16 de juliol de 2019
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera