• Català
  • Castellano
  • English

La III semifinal del concurs de música Festerra arriba a Formentera en el marc de les Festes de Sant Ferran

festerra_webLa consellera de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Formentera, Sònia Cardona, ha presentat avui en roda de premsa juntament amb el delegat a Eivissa de la Direcció General de Política Lingüística, Jordi Marín, la 3a semifinal de la II edició del Concurs de música  Festerra, que tendrà lloc demà dissabte 28 de maig a Formentera en el marc de les Festes de Sant Ferran de ses Roques.

Amb l’actuació dels grups Pota Lait, Ses Sopris i Genetes Peludes, tots tres eivissencs, es disputarà aquest concurs que té prevista la final pel pròxim 16 de juliol a es Cubells, Eivissa. Primerament, es retransmetrà la final de la Lliga de Campions, ja que s’ha instal·lat una pantalla gegant a la plaça de Sant Ferran per poder veure el matx, i tot seguit començarà el concert.
La finalitat de la plataforma Festerra és la d’impulsar la creació musical, interpretativa i lingüística del grups musicals de les Illes Pitiüses i fomentar l’ús de la llengua catalana en aquest àmbit. En total han participats 17 grups de les Pitiüses, amb els grups 4 de Copes i The last note de Formentera.

A més a més, la plataforma també té com a objectiu, entre d’altres, aconseguir actuacions musicals per als grups. Amb aquesta finalitat es pretén incentivar els músics joves amb concursos, els premis dels quals siguin engrescadors perquè usin la llengua pròpia de les Illes Balears i s’ampliï el nombre de grups que fins ara s’hi han dedicat.

La plataforma Festerra formada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, el Consell Insular d’Eivissa, el Consell Insular de Formentera, l’Ajuntament d’Eivissa, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i Ajuntament de Sant Joan de Labritja, juntament amb entitats com l’Institut d’Estudis Eivissencs, l’Associació Vuit d’Agost, MP Music, Comissió de Festes Santa Maria i Obra Cultural de Formentera.

Els requisits per participar en aquest concurs que s’organitza cada dos anys són comptar almenys amb la meitat dels components del grup empadronats a les Pitiüses, no tenir cap contracte amb cap companyia discogràfica, presentar un repertori de les cançons que es tocaran, juntament amb el temps de durada de cada tema, i utilitzar la llengua catalana com a llengua vehicular del repertori musical.

Les actuacions en directe tendran una durada d’un mínim de 30 minuts i un màxim de 40 minuts. Els premis atorgats van des de l’enregistrament d’un CD per al millor grup, l’edició d’un videoclip per al guanyador del segon premi, un concert fora de les Pitiüses per al guanyador del tercer premi, i un concert a Eivissa, dins les festes patronals del municipi de Sant Josep, per al guanyador del quart premi.

El jurat decidirà i farà públic el nom dels guanyadors una vegada que tots els participants hagin actuat. Estarà format per dos membres de FesTerra, un membre de l’associació Vuit d’Agost, un membre de l’Institut d’Estudis Eivissencs, un músic de reconegut prestigi, un representant del Consell d’Eivissa, un membre del Consell de Formentera, un membre de la DG de Política Lingüística del govern de les Illes Balears, un membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, un membre de l’Associació de Músics d’Eivissa i Formentera, un membre de la Comissió de Festes de Sant Josep i un membre de la Comissió de Festes de Sant Agustí.