• Català
  • Castellano
  • English

Nou Escut, Bandera i Diada per al Consell de Formentera

Els nous simbolismes de la màxima institució de l'illa s'han basat en elements tradicionals.
Els nous escut, bandera i diada del Consell de Formentera, amb una aparença plana i austera, s'ha basat en la proposta de l'informe encarregat pel Ple de la institució a l'Obra Cultural Balear de Formentera.
Són elements molt presents a Formentera, com la mar, el blat i les torres de defensa que, amb l'aprovació inicial per unanimitat el passat 17 de novembre, representen la terra i la seva gent des d'una vessant patrimonial. Uns símbols en els quals tots els formenterers i formentereres podran sentir representada la història de la seva terra.

Elements:
La mar. Constitueix el teló de fons de la mateixa història de Formentera, el camí dels pescadors, els emigrants, els pirates, els repobladors...
El blat. Símbol de Formentera, del qual pren el seu nom. Símbol universal de prosperitat, remet a la natura i, en grup, a la col·lectivitat, el poble.
La torre de defensa. Símbol universal de protecció. Enllaça amb la història antiga, medieval i moderna de Formentera, a més de ser un element destacat del paisatge.

Diada de Formentera: 25 de Juliol