• Català
  • Castellano
  • English

El nou servei de e-concierge impulsat per l’àrea de Turisme de Formentera permet atendre les consultes dels visitants en temps real

aturisme_nnttTots els visitants que estiguin a Formentera des d’aquest estiu tenen la possibilitat de tenir una informació més actualitzada i immediata de l’illa i els seus serveis a través del nou servei e-concierge. Aquest servei consisteix en rebre informacions generals de l’illa a través del compte creat a Twitter (@visitformentera) en temps real en un horari de dilluns a divendres de 8 a 14 hores.

Una persona de l’àrea de Turisme és l’encarregada d’atendre les consultes, des de peticions sobre l’agenda cultural o esdeveniments a l’illa, així com sobre l’estat de les platges o el temps,  per tal que el turista rebi un missatge personalitzat i que pot ser que sigui d’interès per altres turistes.

Aquest nou servei té com a objectiu apropar l’Administració a la ciutadania i sobretot als visitants que tinguin un smartphone, on poder seguir Formentera al Twitter per tal de rebre la informació desitjada des de qualsevol lloc de l’illa. 
 
Possibilitat de veure fotos en 360º
Amb l’objectiu d’apropar els atractius que caracteritzen Formentera als internautes,  s’ha establert una col·laboració amb el portal Arounder per tal de poder disposar de fotografies de Formentera d’alta definició i visualitzar-les en 360º. Aquesta aplicació permet veure fotos de la natura i dels indrets més destacats de l’illa al servidor www.formentera.arounder.com, que compta amb un total de 32 imatges, que al  tenir la possibilitat de veure les fotografies en 360º, esdevé una eina idònia per a la promoció en línia, fet que en un futur pot conformar les bases de la promoció turística de Formentera a les fires turístiques més importants.
 
Cameres de vídeo de 180º en HD
Des de l’Àrea de Turisme del Consell Insular de Formentera s’ha establert contacte amb l’empresa local www.formenterasunset.com per tal de fer una col·laboració de promoció conjunta. Aquesta col·laboració consistirà en  posar un enllaç de la seua pàgina web a la pàgina principal de www.formentera.es, per tal que els interessats en Formentera puguin veure 6 llocs de l’illa diferents en temps real i amb qualitat HD durant tot l’any. El Consell Insular estudiarà la possibilitat d’instal·lar més càmeres de les mateixes característiques,  per tal d’ampliar aquest servei i posar-lo a l’abast de tothom.

Promoció del patrimoni cultural de Formentera en els extrems de temporada
Des del departament de Innovació, Desenvolupament i Noves tecnologies aplicades al Turisme (I+D+NNTT) s’està elaborant unes plaques amb uns codis anomenats “Codis QR” que,  actuant com a codi de barres, poden ser llegits/interpretats pels diferents tipus de Smartphones, pel que permetran apropar tota la informació sobre els monuments de Formentera a aquells turistes que visitin Formentera durant els estrems de temporada i que disposin d’un telèfon amb aquestes característiques.

Ocupació primera quinzena d’agost
Pel que fa al percentatge d’ocupació durant la primera quinzena d’agost, s’ha registrat un increment d’un punt respecte les dades de l’any passat en el mateix període. La primera quinzena d’agost ha registrat un percentatge d’ocupació de  97,43%, adiferència del 96,59% del 2010. La consellera de Turisme de Formentera, Alejandra Ferrer, ha declarat que l’ocupació es manté en la mateixa línia que aquest mes de juliol i que s’espera una previsió similar per la segona quinzena d’agost i el mes de setembre.