• Català
  • Castellano
  • English

Un pirata informàtic envaeix les pàgines web del Consell Insular de Formentera, per tal de propagar Malware

web_webLes pàgines web del Consell Insular de Formentera www.consellinsulardeformentera.cat i www.formentera.es es troben inoperatives des de avui un cop hem detectat les modificacions d’un pirata informàtic que ha propagat malware o codi maliciós als visitants de les webs. Aquest atac a la web ha estat des de servidors remots de dos països estrangers, tot i que no es descarta que aquesta acció s’hagi pogut produir des de la nostra illa.

La setmana passada ja es varen produir les primeres incidències a la pàgina web de l’àrea de Turisme, www.formentera.es, que es va restablir ahir dilluns, 9 d’abril.
Els informàtics de la institució insular hi estan treballant intensament per tal de restablir el servei dins les properes 24 hores i s’espera aconseguir el 100% d’operativitat del sistema en les pròximes hores.
 
Les webs institucionals del Consell Insular, així com els comptes de correu electrònic, i altres serveis associats es troben allotjats al servidor 1&1 i funcionen de forma totalment independent als softwares de gestió operativa de la institució.

De fet, des de 1&1 ens han donat les directrius oportunes per recuperar la web principal del Consell Insular, mitjançant les còpies de seguretat. Des de la institució insular es vol demanar disculpes als usuaris per les molèsties i inconvenients que aquest fet ha pogut ocasionar i s’està treballant per interposar una denúncia a la Guàrdia Civil, ja que sembla ser que es podria tractar d’un presumpte delicte informàtic.