• Català
  • Castellano
  • English

El projecte Wi-Fi Formentera a disposició de la ciutadania a partir del pròxim dilluns

El Consell de Formentera compta amb la llicència d’operador de telecomunicacions per oferir aquest servei a un preu mòdic de 10 euros

La consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies del Consell de Formentera, Silvia Tur,  ha presentat aquest matí el projecte Formentera Wi-Fi, que serà a l’abast de la ciutadania a partir del pròxim 8 de març.

Aquest projecte, que permetrà la connexió a Internet per un preu simbòlic de 10 euros,  consta de 2 eixos: per una banda, suposa la creació d’una xarxa d’interconnexió d’edificis públics municipals per tal de millorar la comunicació interna del Consell de Formentera i, per l’altra banda, la creació d’una xarxa Wi-Fi a tots els nuclis urbans, amb la intenció que a mig termini es pugui fer extensible a altres zones residencials i rurals.

En aquest respecte, ja s’està treballant en l’ampliació de les antenes i radioenllaços a zones on hi ha problemes de cobertura com Ca Marí, ses Bardetes, Punta Prima, Cala Saona i molts altes indrets, amb previsió de millorar l’abast de la xarxa i generalitzar el servei. Està previst que aquesta fase s’iniciï en el transcurs d’aquest mes i que estigui enllestida a principis de la temporada turística.

Per començar a utilitzar el servei, els demandants només s'hauran de donar d'alta a través del número telefònic 971 59 44 28 o bé mitjançant la pàgina web www.wififormentera.com. Un cop enregistrada la sol·licitud, se'ls enviaran les claus per a accedir al sistema i en cas que es requereixi assistència tècnica, podran fer-ho directament a Formentera. Totes les inscripcions d’alta realitzades amb data límit el 30 d’abril de 2010 tendran un mes d’inscripció gratuïta.

Pel que fa als usuaris turistes, podran adquirir una targeta d’usuari amb la qual podran contractar el servei ja sigui per 1 hora o bé per tot un dia, a preus de mercat.

Pel que fa a les característiques tècniques, s’han instal·lat un total de 8 punts d’emissió repartits entre Sant Francesc, la Savina, Sant Ferran, es Cap de Barberia, es Pujols, es Caló, i el Pilar de la Mola. Les antenes en qüestió són petites caixes de 10x10x3 cm de mínim impacte visual. Es tracta de tecnologia alemanya homologada per al seu ús, amb un cabal de connexió d'1 mega.

L’abast mitjà d’emissió de senyal és d’entre 1 i 2 quilòmetres de radi quan hi ha visió directe de les antenes. Malgrat això, hi haurà edificis o habitatges que degut a la seua orientació podrien tenir alguna dificultat en la recepció de senyal. En aquests casos, es recomanarà l’adquisició d’un kit d’usuari, que és un port USB que es connectarà directament a l’ordinador o bé una petita caixa que es connectarà a l’antena de televisió i que augmentarà la qualitat de recepció de la senyal. L'equip d’usuari es podrà adquirir a qualsevol botiga especialitzada en informàtica i electrònica o bé a través d’Internet, per un preu orientatiu de 100 euros.

Aquest projecte contribuirà àmpliament a apropar els serveis i avantatges que les noves tecnologies posen al nostre abast per normalitzar la relació entre la ciutadania i l’administració. Per a una informació generalitzada es durà a terme una campanya de comunicació dirigida a la ciutadania per donar a conèixer el projecte Wi-Fi Formentera.

Aquest projecte ha comptat amb el finançament del Pla Estratègic estatal amb un pressupost de 101.265,68 euros, IVA inclòs. La Conselleria de Noves tecnologies del Consell insular de Formentera ha tramitat la preceptiva llicència com a operador de Telecomunicacions que atorga la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), fet que permet oferir el servei en garanties i complint tots els requisits que exigeix la llei per a la correcta prestació d’aquests serveis.