• Català
  • Castellano
  • English

Formentera comptarà amb dos repetidors més per a la millora de la recepció de la TDT

Així mateix, s’ha signat un protocol d’intencions per a la ubicació d’un tercer repetidor a la zona de Es Cap de Barbaria

La vicepresidenta del Consell Insular de Formentera, Sònia Cardona, i la consellera d’Interior del Govern Balear, Pilar Costa, han signat aquest matí, els dos convenis relatius a la instal·lació de dos repetidors d’antena als nuclis urbans de Sant Francesc i Sant Ferran.

La signatura d’aquests dos convenis ha anat acompanyada de la signatura d’un protocol d’intencions per a la ubicació d’un tercer repetidor a la zona d’Es Cap de Barbaria, que actualment presenta molts problemes de recepció.

Respecte aquest protocol d’intencions, el Consell de Formentera ha posat en mans dels seus tècnics, l’elaboració d’un informe que determini la ubicació més idònia, el què permetrà procedir a la futura signatura del tercer conveni.

Les previsions indiquen que els tres repetidors podran estar instal·lats al mes de maig, solucionant la majoria dels problemes de recepció de les llars de Formentera. Tal com ha indicat la consellera Pilar Costa “garantir un 100% és impossible, però l’objectiu és arribar a la gran majoria”.

Aquestes noves infrastructures tenen un cost de 360 mil euros, que seran subvencionats parcialment amb els fons del Plan Avanza, impulsat pel Govern Central, i amb la inversió del Govern Balear.

Així mateix, les dos conselleres han remarcat els esforços fets per part de les administracions implicades per a què Formentera compti amb els avantatges de les noves tecnologies com la resta de les Illes Balears.

Recordem que amb les noves infrastructures es millorarà la cobertura a la majoria de zones d’ombra de Formentera, com son Es Pujols, la Savina i Portossalè, i en un futur s’ampliarà la recepció a la zona de es Cap de Barbaria. Mentrestant, existeix la opció d’optar a un decodificador via satel.lit, subvencionat pel Govern Balear i que ja està a disposició dels ciutadans.