• Català
  • Castellano
  • English

El Govern Balear ha anunciat que canviarà el Pla Director Sectorial de Comunicacions de les Illes Balears

reunioconsellereconomia 03102013 webLa consellera de Medi Ambient i Tecnologies de la Informació de Formentera, Sílvia Tur, s’ha reunit avui de matí a Palma amb el conseller d’Economia i Competitivitat del Govern Balear, Joaquín García, per tractar les actuacions del Govern autonòmic en matèria de comunicacions telefòniques a Formentera.

La trobada, que també ha comptat amb l’assistència del cap de l’àrea de Tecnologies de la Informació, Jaume Zaragoza, ha tengut com a fil conductor la problemàtica de la interrupció de les connexions telefòniques i de banda ampla que l’illa de Formentera ha sofert aquest estiu fins a dos ocasions. La consellera ha traslladat la seva preocupació pels greuges econòmics, de servei i d’imatge turística que aquests fets han provocat aquesta temporada a l’illa.

Per la seva part, el conseller d’Economia i Competitivitat ha mostrat absoluta predisposició a col·laborar amb el Consell de Formentera per solucionar aquesta qüestió de manera definitiva i ha informat que han mantingut diverses reunions, tant amb Telefónica com amb la Secretaria d’Estat i la Demarcació de Costes, pel greuge que suposa el tall del subministrament d’Internet a Formentera.

Així mateix ha anunciat que estan revisant el Pla Director Sectorial de Comunicacions de les Illes Balears, aprovat pel decret 22/2006 de 10 de març, per tal d’actualitzar-lo i que garanteixi que el servei es mantengui actiu, una petició reiterada per part del Consell Insular de Formentera. Així mateix, s’ha compromès a intercedir davant Telefónica perquè el desplegament de la xarxa 4G a Formentera es faci al mateix ritme a totes les Illes Balears i Formentera no quedi a la cua en l’aplicació de les noves tecnologies.

La consellera de Medi Ambient i Tecnologies de la Informació de Formentera, Sílvia Tur, ha valorat aquest reunió molt positivament i ambdós representants han manifestat la ferma voluntat de treballar de forma coordinada per garantir l’accessibilitat tecnològica de Formentera.

Recordem que els incidents es produïren per primer cop el passat 16 de juny, i per segona vegada, el dia 30 de juliol, provocant una greu manca de servei de comunicacions a bona part dels serveis públics, empreses privades, turistes, i particulars.

Així mateix, els representants de Formentera han demanat un esforç al Govern Balear a l’hora d’exigir a Telefónica que mantengui mesures de vigilància efectives sobre el tram més vulnerable del cable submarí, així com la col·laboració i coordinació d’administracions com Capitania Marítima i la conselleria de Medi Ambient del Govern, per agilitzar la declaració de zona d’exclusió marítima i mecanismes de control sobre l’ancoratge d’embarcacions.

Recordem que la setmana passada, la consellera de Tecnologies de la Informació de Formentera, Sílvia Tur, es va reunir amb representants de Telefònica, per tal de conèixer les solucions implementades per part de la companyia. Concretament, es va avançar que estan finalitzant els treballs d’instal·lació permanent d’una xarxa de radioenllaços, que en cas d’una nova fallida del cable submarí que uneix cala Jondal amb Formentera, entraria immediatament en funcionament, garantint el normal funcionament dels serveis de telefonia i Internet.