• Català
  • Castellano
  • English

El Consell de Formentera aposta per la qualitat i l’estalvi en els serveis de comunicacions

El Consell de Formentera preveu estalviar 40.000 euros anuals en comunicacions

telefmobil webAmb ànim de millorar la qualitat dels serveis de comunicació i reduir costos, el Consell Insular de Formentera ha tret a concurs la prestació dels serveis de telefonia mòbil i fix, accés a Internet i manteniment de les centraletes.

El concurs, impulsat per l’àrea de Tecnologies de la Informació del Consell, preveu aconseguir una millora notable en la gestió i eficiència dels diferents serveis de comunicacions, així com reduir els costos del servei i també donar resposta a les creixents necessitats pel que fa l’estructura de la institució.

Actualment, els serveis de telefonia fixa i mòbil, així com l’accés a Internet estan contractats amb operadors diferents, la qual cosa fa augmentar els costos.

Els plecs tècnics i administratius que regeixen la contractació dels serveis de comunicacions de veu i dades del Consell Insular preveuen un estalvi aproximat del 30% respecte a la despesa actual, la qual cosa es podrà traduir en una minoració en la facturació de fins a 40.852 euros anuals, ja que l’actual cost és de 164.462 euros.

A banda de l’estalvi econòmic, la nova contractació suposarà una renovació dels equips de telefonia, millores en la gestió de les centraletes i la interconnexió dels edificis, i esdevindrà una passa endavant pel que fa a la cobertura de la xarxa d’Internet, ja que de 2 línies ADSL es passarà a una única línia de fibra a l’edifici principal i a la renovació de la línia ADSL a la resta dels edificis municipals. Aquestes mesures permetran la simplificació de contractes i serveis.

En total es troben en exposició pública un total de 3 lots diferents, un d’ells per a veu fixa i mòbil, un segon d’integració (telefonia IP i centraletes), i finalment la línia d’accés a Internet. Aquest procediment va sortir publicat el passat 10 de gener al butlletí europeu (DOUE).

El nou plec ha sortit a concurs per un total de 123.610 euros, sense IVA anuals i un termini de prestació del servei de tres anys amb possibilitat d’un més de pròrroga. La data límit de presentació d’ofertes és el proper 13 de març i s’espera que els nous serveis siguin una realitat abans de la propera temporada d’estiu.