• Català
  • Castellano
  • English

Es Cap millora la cobertura de telefonia mòbil i d’Internet

telefonia mobilLa zona des Cap de Barbaria disposa des de fa uns dies de millor cobertura de mòbil i d’Internet. En concret, l’operadora de mòbil i de 3G Movistar i l’operadora d’Internet per antena via wimax IBred, ja tenen bona cobertura en aquesta part de l’illa.

La falta de cobertura de telefonia mòbil as Cap de Barbaria, sobretot des de la carretera de cala Saona fins al Far ha set un problema històric i una queixa habitual per part dels residents i visitants de la zona.

La causa de la millora de la cobertura ha set la instal·lació de repetidors d’aquests operadores a la torre de comunicacions que el Consell de Formentera i el Govern Balear comparteixen a la planta de transferència des Cap de Barbaria, de la qual n’és titular el Consell.

Aquesta torre de comunicacions es va instal·lar l’any 2013 per millorar la cobertura del senyal de televisió digital terrestre en aquesta zona.

La raó principal que ha propiciat aquesta millora de la cobertura ha set la condició de tenir cobertura al 95% del territori que va fixar el Consell de Formentera per participar al concurs de comunicacions de veu i de dades que ha celebrat aquest mateix any la institució.

El Consell de Formentera va convidar totes les operadores que ho volguessin a instal·lar el seu repetidor a la torre de comunicacions des Cap i finalment han estat aquestes dues les que han accedit a fer-ho.