• Català
  • Castellano
  • English

Formentera es podria quedar sense la majoria de canals de televisió entre el gener i l'abril

tdt fotoSilvia Tur, consellera de Medi Ambient i Noves Tecnologies, i Jaume Zaragoza, responsable de l'àrea TIC del Consell de Formentera, han comunicat aquest matí en una roda de premsa que a Formentera la recepció de molts canals de televisió perilla entre l'1 de gener i el 15 d'abril.

El motiu és que el Ministeri d'Indústria ha previst l'1 de gener com la data en la qual els operadors de telefonia 4G comencin a operar a través dels radiocanals que fins ara usa la televisió.

En teoria, abans de l'1 de gener, tots els centres emissors de televisió TDT haurien d'haver estat preparats per aquesta situació, però això no ha passat als centres emissors instal·lats a les antenes des Cap, La Mola i Sa Miranda, i el Govern de les Illes Balears no té previst que passi fins el 15 d'abril.

Els telespectadors hauran advertit missatges que avisen de la necessitat de ressintonitzar els canals de televisió, si s'usa antena individual, o de posar-se amb contacte amb l'antenista, si s'usa antena col·lectiva.

Aquesta operació és inútil a Formentera fins que no es ressintonitzin les antenes des Cap, Sa Miranda i La Mola. Fins que no es faci aquesta operació, les cases de Formentera no podran captar el senyal de les televisions en les noves freqüències.

El problema, segons ha alertat Silvia Tur “és que la data en la que Abertis, l'empresa adjudicatària del Govern per sintonitzar els centres emissors de televisió digital terrestre a les Illes Balears, ha informat que vindrà a Formentera és el 15 d'abril”.

Això suposa que si algun operador de 4G sol·licita prestar els serveis a Formentera entre l'1 de gener i el 15 d'abril, o si algun canal de televisió deixa d'emetre en la freqüència en la que ho fa ara, es deixaria de veure la televisió.

Silvia Tur ha demanat al Govern, “que prengui les mesures oportunes perquè Es Cap, Sa Miranda i La Mola estigui preparades per a la recepció del 4G i del TDT l'1 de gener, perquè una administració ha de treballar amb previsió”.