• Català
  • Castellano
  • English

Tercera reunió entre el Consell de Formentera i el Govern Balear per pal·liar el deute amb Formentera

reunioeconomia_webEl conseller de Presidència, Hisenda i Territori del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell es reunirà demà, per tercera vegada enguany, amb el conseller de Vicepresidència Econòmica de Promoció Empresarial i d’Ocupació del Govern Balear, José Ignasi Aguiló Fuster per tal de solucionar el deute de 13.5 milions d’euros del Govern de les Illes Balears al Consell Insular de Formentera. 

A la reunió mantinguda a final del mes de gener es varen arribar a una sèrie d’acords que a dia d’avui encara no s’han portat a terme. Per part de la institució insular es varen allargar les anualitats del conveni d’inversions dels 25 milions per a la creació del Consell de Formentera fins a l’any 2015, per tal d’alleugerir la pressió de tresoreria del Govern Balear a curt termini.

A canvi, el Govern Balear es va comprometre a efectuar un calendari de pagaments per poder eixugar el deute existent d’una manera planificada i poder tenir una previsió de cara als futurs exercicis pressupostaris, tal com ha fet amb la resta de consells insulars, excepte en el cas de Formentera.

A dia d’avui la situació econòmica del Consell Insular és insostenible i és una responsabilitat de l’Executiu Autonòmic fer front a les obligacions que té amb l’illa més petita de les Balears.

El conseller de Presidència espera que el Govern Balear mostri sensibilitat a la situació d’insularitat i dèficit que pateix Formentera, sobretot tenint en compte que ja han passat quasi 11 mesos des de les Eleccions Autonòmiques sense haver arribat a una solució.