• Català
  • Castellano
  • English

El Consell de Formentera expressa el seu malestar al Govern Balear per la crítica situació econòmica actual

reuniopalma_webLa reunió entre el conseller de Presidència, Hisenda i Territori del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell i el conseller de Vicepresidència Econòmica de Promoció Empresarial i d’Ocupació del Govern Balear, José Ignasi Aguiló Fuster per arribar a un acord en matèria econòmica, s’ha desenvolupat de manera cordial.

Bartomeu Escandell ha reiterat la crítica situació econòmica en què està sumida la institució insular amb la finalitat de solucionar el deute de 13.5 milions d’euros del Govern de les Illes Balears al Consell Insular de Formentera. 

La tercera trobada entre les dos institucions ha servit per posar en comú les dificultats que atravessen, tant Formentera com la Comunitat Autònoma, a nivell financer. El representat econòmic del Govern Balear s’ha compromès a pagar la despesa corrent de manera puntual cada mes i que en funció de la situació de tresoreria de l’Executiu Autonòmic s’anirà rebaixant el deute. El què si ha garantit és que el deute amb Formentera no incrementarà dins l’any 2012. Així mateix, s’ha pogut constatar que en el primer trimestre d’enguany, s’ha rebaixat el deute de 13.5 milions a 12.7 milions d’euros, notícia molt ben rebuda per Formentera.

Dins el mes d’abril, tendrà lloc una altre reunió de nivell tècnic amb el director general de Pressupostos i el director general del Tresor per tal de fer  un seguiment dels acords establerts. Així mateix, el conseller de Vicepresidència Econòmica, José Ignasi Aguiló es desplaçarà a Formentera durant mes de maig per una trobada oficial amb el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i avaluar conjuntament la situació económica.
 
El Consell Insular de Formentera està passant una situació econòmica critica i no està disposat a finançar el dèficit que pateix la Comunitat Autònoma.