• Català
  • Castellano
  • English

Acord entre el Consell Insular d’Eivissa i el Consell de Formentera per compensar el deute històric entre ambdues institucions

reunioeivissa webEl Consell Insular d’Eivissa i el Consell Insular de Formentera han arribat a un acord per compensar el deute històric que es tenen, mútuament, ambdues institucions. En la reunió mantinguda aquest matí al Consell Insular d’Eivissa s’ha acordat iniciar el procediment administratiu necessari per compensar un deute mutu i reconegut de 2,1 milions d’euros.

Aquest acord implica també que el Consell Insular d’Eivissa no haurà d’abonar la construcció d’una obra viària a Formentera que estava compromesa des de l’antic Consell Insular d’Eivissa i Formentera. Com a compensació, el Consell de Formentera no abonarà enguany els 406.000 euros que s’estableixen en l’encomana de gestió de serveis socials que porta a terme el Consell Insular d’Eivissa (residències, drogodependències, menors i dona) per l’any 2013. Aquesta encomana de gestió, que és la única que es manté entre les dos institucions, es tornarà a negociar de cara l’any 2014.

El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Serra, s’ha mostrat satisfet per la resolució que s’ha adoptat, ja que segons ha ressaltat, “s’ha arribat a un acord en un any i mig de legislatura, tot i ser un tema que s’arrossegava des de feia molts anys”. Serra ha destacat la feina que han realitzat els tècnics d’ambdues institucions durant els darrers mesos per arribar a una solució.

Per la seua banda, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha recordat que el deute que s’ha resolt no era producte només de la separació d’ambdues institucions, sinó que hi havia deutes anteriors de l’etapa en què el Consell Insular d’Eivissa i Formentera feia encomanes de gestió a l’Ajuntament de Formentera.

Jaume Ferrer ha explicat que per arribar a un acord s’han fet diverses renúncies i ajustos, entre les que ha destacat la de l’acord d’aportar 3 milions d’euros al Consorci Formentera Desenvolupament per part del Consell d’Eivissa i Formentera, intenció manifestada en la legislatura 2003-2007 però que no es va arribar a formalitzar. Durant les negociacions, segons ha explicat Ferrer, s’ha renunciat a aquesta quantitat en no considerar-se un deute efectiu. “A partir d’ara començam de zero amb els comptes clars”, ha destacat Ferrer.

Les pretensions inicials del Consell Insular d’Eivissa eren la reclamació de 2,5 milions d’euros, mentre que el Consell de Formentera en reclamava 6.