• Català
  • Castellano
  • English

Campanya Renda Àgil 2010 a Formentera

Roda premsa Renda Àgil 2010El gerent del Consell Insular de Formentera, Miquel Joan, ha presentat aquest matí, juntament amb el subdelegat de l’Agència Espanyola de l’Administració Tributària, Diego Jiménez Gil, la campanya de renda àgil 2010 a Formentera.

Aquesta campanya, que té lloc en els mesos de maig i juny, compta amb dos persones de dilluns a divendres, i amb una mitjana d’atenció de 40 persones diàries. Gràcies a la cessió del local i la contractació de personal per part del Consell de Formentera i la dotació de la infraestructura informàtica per part de l’Agència Tributària, és possible oferir aquest servei als ciutadans de Formentera, sense haver-se de desplaçar a Eivissa.

Aquest servei permetrà assessorar als usuaris per a dur a terme la declaració i es podrà accedir a aquesta prestació a través de cita prèvia a les oficines de l’Agència Tributaria, ubicades al  mateix edifici de la biblioteca municipal Marià Villangomez.

Tal com han informat, des de la posada en marxa d’aquest servei s’han atès un centenar de persones i de cara a la proper sessió plenària del Consell de Formentera, prevista per aquest dijous, es farà efectiu un conveni de col·laboració entre les dos administracions per a l’intercanvi d’informació tributària per tal d’oferir aquest servei mentre Formentera no disposi d’una oficina de l’Agència Tributària de manera permanent.

En aquest respecte, des del Consell de Formentera s’estan ultimant les negociacions amb el delegat de l’Agència Tributària a les Illes Balears, Raül Burillo, per tal de tornar a oferir aquest servi de forma permanent.

Com a dades d’interès, s’ha informat que a l’any 2009 es va fer la devolució de 1.184.000 euros als contribuents de Formentera i s’han tramitat 586 declaracions de renta a ciutadans estrangers.

L’objectiu és que amb la futura posada en marxa de la Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana molts dels tràmits es puguin fer telemàticament, així com disposar d’una finestra única comú per als ciutadans.

El telèfon de cita prèvia és el 901 22 33 44.