• Català
  • Castellano
  • English

Els Caps de Setmana gastronòmics han finalitzat amb un nombre aproximat de 779 menús servits per part dels 15 restaurants adherits a aquesta iniciativa

gastronomia_premiat_webAmb la intenció d’apropar la gastronomia de Formentera a totes les persones, tant visitants com residents, s’han portat a terme els primers Caps de Setmana Gastronòmics de Formentera. El resultat dels dos caps de setmana han set molt positius i la percepció dels restauradors ha set en tots els casos una idea molt ben acollida, amb la voluntat de continuar-la en properes edicions.
 
En total, s’han lliurat 779 enquestes de satisfacció, que vendria a ser el nombre aproximat de menús servits en aquests dos caps de setmana de maig, tot i que alguns restaurants no han pogut repartir tantes enquestes com menús servits per mor de l’escassetat de personal.

Els menús oferts pels restaurants adherits a aquesta iniciativa, amb un preu fix de 18 euros sense begudes incloses, ha estat molt ben rebut i ha donat peu a la gent a poder gaudir de licors i vins segons el pressupost dels clients. La degustació de begudes locals, com el vi de Formentera, ha estat un denominador comú en els Caps de Setmana Gastronòmics.

Tant  ha estat l’èxit de la iniciativa, englobada dins la campanya “Descobreix Formentera del 01 al 20 de Maig” que, des de l’àrea de Turisme del Consell Insular de Formentera, s’estan plantejant portar a terme una campanya similar al mes d’octubre per tal d’incentivar les reserves en els mesos posteriors a la temporada turística.

Segons les categories que es puntuaven a les enquestes que es va donar a cada client que va degustar un Menú de la gastronomia local de Formentera, els premiats han estat:
Qualitat del menjar: Restaurant Sa Finca
Originalitat del menú: Restaurant Sa Finca
Qualitat del servei: Restaurant Pequeña Isla
Major nombre de menús servits: Restaurant Can Rafalet (195 menus)
 
Els caps de setmana gastronòmics són una continuïtat del que venia sent la Mostra Gastronòmica de Formentera. Amb ànim de fomentar la cuina de Formentera amb tots els valors culturals que impliquen les diferents arts, tècniques i procediments per a la transformació de la matèria primera en un plat tradicional, es té la intenció de donar continuïtat a aquestes jornades, tant per a residents com per a turistes, i oferir una visió de la Formentera més tradicional a través de la gastronomia.