• Català
  • Castellano
  • English

La bassa de regadiu de Formentera abastarà aigua regenerada a 81 persones de la comunitat de regants

pribassa_webL’àrea d’Agricultura, Ramaderia, Caça i Pesca del Consell Insular de Formentera es va reunir la passada setmana amb el director general d’Agricultura del Govern Balear, Antoni Perelló Roig i amb el cap de servei de la direcció general de Desenvolupament Rural, Gabriel Vicens Font i el director d’obra del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí,  el Sr. Enrique Santarufina per tal d’ultimar els detalls pendents per a la posada en marxa de la bassa de regadiu que proporcionarà aigua dolça a la comunitat de regants de Formentera.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Caça i Pesca del Consell de Formentera, Dolores Tamargo,  va assistir a la reunió juntament amb la tècnica d’Agricultura i el president de la comunitat de regants de Formentera, Joan Ferrer Yern, que es desplaçaren a la sala de reunions habilitada a la bassa de regadiu per a fer una visita a les instal·lacions, en les quals el Sr. Toni Perelló va informar de la cessió de les mateixes al Govern Balear avui dia 9 de març.

Actualment el personal tècnic responsable està estudiant com fer el traspàs d’aquesta infraestructura a la comunitat de regants, així de com fer un ús responsable de la mateixa. 

Recordem que la comunitat de regants es va constituir amb aquesta finalitat i totes les persones inscrites en aquesta associació podran tenir accés a la xarxa de regadiu. Així mateix, des de l’àrea d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça del Consell Insular de Formentera es va impartir un curs d’Incorporació a l’activitat agrària amb l’objectiu de formar al personal en temes com agricultura integrada, regadiu agrícola i gestió d’empresa agrària.

Aquesta infraestructura té una superfície potencial regable de 114 hectàrees i un desplegament de 81 boques de reg i es preveu la seua posada en marxa abans de l’inici de la temporada turística.

Altres persones presents a la reunió va ser el delegat Insular d’Eivissa i Formentera de l’empresa Tragsa, Agustín Sarcines Benito. El cost del projecte és de 8,2 milions d’euros i està finançat 100% pel Ministeri d’Agricultura amb Fons Europeus.