• Català
  • Castellano
  • English

El mercat pagès de Formentera obrirà els dimarts, dijous i dissabte amb ànim de flexibilitzar l’entrada de petits productors

mercatpages_webL’àrea d’Agricultura, Ramaderia, Caça i Pesca del Consell Insular de Formentera està modificant l’ordenança reguladora de l’àrea de mercat pagès, per tal de flexibilitzar l’entrada de productors locals i dinamitzar i enriquir l’oferta d’aquest espai, que es va obrir de cara al públic a final del mes de juliol al Centre Antoni Tur “Gabrielet”.

El primer mercat alimentari de Formentera té establert a l’ordenança reguladora obrir de dilluns a dissabte, de 9 a 13 hores, però l’excés de feina durant els mesos d’estiu, ha fet que dels 6 integrants del mercat amb llicència de venda, només 4 puguin oferir els seus productes. Per aquest motiu, a partir d’ara el mercat obrirà únicament els dimarts, dijous i dissabtes amb l’objectiu d’adaptar la disponibilitat dels productors i garantir que tots ells puguin acudir a la cita amb el públic.

Així mateix, s’han establert mesures que contribueixen a fomentar l’accés al mercat dels petits productors de l’illa, que es sumaran a l’oferta actual de cebes, patates, tomàquets, mel de productors locals i essències medicinals i olis corporals elaborats amb fórmules tradicionals de l’illa, amb ànim de revitalitzar aquest sector tan important en la nostra illa.

A partir de la tardor, s’espera la incorporació de la resta de parades assignades, entre les que destaquen l’entrada de la Confraria de Pescadors de Formentera amb la comercialització del gerret, que contribuirà a fomentar el consum de aquest peix de la gastronomia mediterrània tan típic de la nostra illa. Un cop consolidat el primer mercat alimentari de l’illa, suposarà una porta d’entrada i sortida de productes agrícoles autòctons, a més d’un punt de trobada i d’intercanvi comercial a Sant Francesc.

La marca “Producte fet a Formentera”
El mercat pagès admetrà la venda de productes amb la marca “Producte fet a Formentera”, amb l’objectiu propiciar la recuperació i el consum de productes agraris, d’origen animal i pesquers recol·lectats i elaborats de manera tradicional, com ara el gerret, el peix sec o la mel de Formentera.

El CIF cedirà l’ús de la marca a tots els artesans, empreses artesanes legalment constituïdes i venedors de productes agraris, d’origen animal i pesquers que ho sol·licitin en la forma i condicions que estableix el Reglament. La cessió de l’ús del la marca ‘Producte fet a Formentera’ serà per un període de dos anys.