• Català
  • Castellano
  • English

Ajudes pels ramaders de l'illa per compensar els efectes de la sequera

ramatEl Consell de Formentera, per mitjà de l'àrea d'agricultura, ha establert ajudes per adquirir alimentació animal destinada als ramaders de l'illa. Les diferents dades de les agències de meteorologia de l'estat acrediten que les precipitacions a l'illa de Formentera s'han reduït significativament els darrers anys.

Per aquesta causa, la producció de conreus destinada a l'alimentació del ramat també ha disminuït. Santi Juan, conseller d'agricultura del Consell de Formentera, explica que “l'objectiu d'aquesta ajuda és compensar les despeses que el sector ramader ha hagut d'assumir degut a la disminució de la collita destinada a l'alimentació animal”.

L'ajuda es concreta en un sac d'alimentació concentrat que inclou cereals, aliment proteic i pinsos compostos per cada oví i caprí, i en un sac de farina d'ordi per cada porquí. Cadascun dels sacs té un preu de cost de 16,40€.

El cens de Formentera és de 878 ovelles, 201 cabres i 94 porcs, per la qual cosa, el total de l'ajuda és de 19.237€, amb I.V.A inclòs.

Els ramaders de l'illa que siguin membres de l'Associació de Defensa Sanitària (ADS) i tinguin les seves cartilles ramaderes al dia ja poden passar des d'aquesta mateixa setmana a recollir els vals que els permetran obtenir els sacs de menjar animal. Han d'acudir a la conselleria d'agricultura del Consell de Formentera, a Sant Francesc Xavier, en horari de 9 a 14h., de dilluns a divendres.

Santi Juan, ha recordat que “aquesta ajuda és extraordinària i necessària per la sequera. Aquesta ajuda se suma a l'ajuda que els ramaders ja reben de 32.000€ pel conveni signat entre l'associació de ramaders i el Consell de Formentera i les despeses per medicaments en les campanyes de vacunació”. Per al conseller és essencial “mantenir i impulsar el camp de Formentera, ja que el futur del nostre camp depèn en gran part del seu conreu”.

Per a declaracions: Santi Juan, conseller d'agricultura del Consell de Formentera, 667680252