• Català
  • Castellano
  • English

Iniciat el repartiment de les ajudes als ramaders de l'illa per compensar els efectes de la sequera

ajudes ramaders1El Consell de Formentera, per mitjà de l'àrea d'Agricultura, ha començat aquesta setmana a repartir  les ajudes per alimentar animals entre els ramaders de l'illa. Les ajudes es completaran al llarg de les properes setmanes.

Les ajudes tenen per objectiu compensar la reducció de collita destinada a l'alimentació del ramat per la sequera. Diferents dades de les agències de meteorologia de l'estat acrediten que les precipitacions a l'illa de Formentera s'han reduït significativament els darrers anys.

L'ajuda, que es va repartir a les antigues escoles des Cap, es concreta en un sac d'alimentació concentrat que inclou cereals, aliment proteic i pinsos compostos per cada oví i caprí, i en un sac de farina d'ordi per cada porquí.

Cadascun dels sacs té un preu de cost de 16,40€. El cens de Formentera és de 878 ovelles, 201 cabres i 94 porcs, per la qual cosa, el total de l'ajuda és de 19.237€, amb I.V.A inclòs.

Per obtenir l'aliment, els ramaders de l'illa membres de l'Associació de Defensa Sanitària (ADS) han bescanviat els vals que prèviament havien recollit a la conselleria d'agricultura del Consell de Formentera.

Santi Juan, conseller d'Agricultura, ha recordat que “aquesta ajuda és extraordinària i necessària per la sequera. Aquesta ajuda se suma a l'ajuda que els ramaders ja reben de 32.000€ pel conveni signat entre l'associació de ramaders i el Consell de Formentera i les despeses per medicaments en les campanyes de vacunació”. Per al conseller l'essencial “mantenir i impulsar el camp de Formentera, ja que el futur del nostre camp depèn en gran part, del seu conreu”.