• Català
  • Castellano
  • English

Acabat el repartiment de les ajudes als ramaders de l'illa per compensar els efectes de la sequera

aliment animals3El Consell de Formentera, per mitjà de l'àrea d'Agricultura, ha acabat aquest dimarts de repartir els sacs per alimentació dels animals entre els ramaders de l'illa. Les ajudes s'han lliurat a Es Cap i La Mola.

Degut a la sequera del darrer any, l'última collita dedicada a l'alimentació del ramat havia set molt pobre. Per compensar aquesta situació, el Consell de Formentera ha lliurat un sac d'alimentació concentrat que inclou cereals, aliment proteic i pinsos compostos per cada oví i caprí, i en un sac de farina d'ordi per cada porquí.

Cadascun dels sacs té un preu de cost de 16,40€. El cens de Formentera és de 878 ovelles, 201 cabres i 94 porcs, per la qual cosa, el total de l'ajuda és de 19.237€, amb I.V.A inclòs.

Per obtenir l'aliment, els ramaders de l'illa membres de l'Associació de Defensa Sanitària (ADS) han bescanviat els vals que prèviament havien recollit a la conselleria d'Agricultura del Consell de Formentera.

Santi Juan, conseller d'Agricultura, ha recordat que “aquesta ajuda és extraordinària i necessària per la sequera. Aquesta ajuda se suma a l'ajuda que els ramaders ja reben de 32.000€ pel conveni signat entre l'associació de ramaders i el Consell de Formentera i les despeses per medicaments en les campanyes de vacunació”. Per al conseller l'essencial és “mantenir i impulsar el camp de Formentera, ja que el futur del nostre camp depèn en gran part, del seu conreu”.