• Català
  • Castellano
  • English

S'organitzen set cursos en habilitats relacionades amb l'agricultura i la ramaderia

camp1El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, organitzarà al llarg del primer trimestre d'aquest any set cursos de formació gratuïts i relacionats amb l'agricultura i la ramaderia. L'objectiu d'aquestes activitats formatives, segons ha manifestat el conseller de l'àrea, Santiago Juan, “és contribuir a millorar les habilitats de les persones experimentades en treballar el camp i els animals i també donar un impuls a totes i tots aquells joves que tenen interès en iniciar-se”.

El primer dels cursos que s'impartirà serà el curs de nivell bàsic d'aplicador i manipulador de productes fitosanitaris, que tindrà una durada de 25 hores i es desenvoluparà entre el 9 i el 13 de febrer, amb professorat del Servei de Millora Agrària (Semilla), del Govern de les Illes Balears. Les inscripcions es poden realitzar des de la propera setmana a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del Consell.

Per al mes de febrer també hi ha previstos tres cursos més, tot i que pendents de la confirmació dels dies. Es tracta d'un curs de Poda de fruiters, que durarà 20 hores i serà impartit per Bernat Canyelles, una formació en plagues i malalties de vinya, amb una durada de 15 hores i amb el professor Joan Rallo, i un curs de 25 hores amb el títol Control Biològic de plagues, amb el mateix professor Joan Rallo.

Per a mes de març hi ha previstos tres programes formatius més. En primer lloc, un curs de bones pràctiques en el reg d'aigües depurades, amb una durada de 10 hores i impartit per Joan Mayans. Aquest és un tema ben actual davant la possible propera posada en marxa del sistema de reg amb aigües provinents de la depuració terciària. Les dues formacions restants programades per al mes de març són un curs d'aplicador de zoosanitaris, de cinc hores, i un curs de malalties del ramat oví i caprí, tots dos cursos seran a càrrec de Jordi Masip.

El passat mes de novembre, amb molt bona resposta d'assistents, ja es va organitzar un curs per controlar la plaga del becut vermell, amb una durada de vint hores i a càrrec de Juan Argente.