• Català
  • Castellano
  • English

Se cedeix la finca agrícola de ca ses Ferreres al projecte de fons de terres que impulsa amb la Cooperativa del camp

cooperativa Gerent3Aquest matí el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Santi Juan, han rebut al president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Jaume Escandell, i al recent nomenat nou gerent de la Cooperativa, Carles Marí.

La reunió ha servit per presentar el nou gerent de la Cooperativa als responsables del Consell de Formentera, i posar al dia a Carles Marí de l'estat dels assumptes que des de fa mesos projecten i executen el Consell de Formentera i la Cooperativa del Camp, entre els quals destaquen la construcció de la nau de la Cooperativa a la zona industrial, que estarà acabada en un termini de quatre mesos, i la immediata posada en marxa del projecte del fons de terres.

Al final de la reunió, Jaume Ferrer ha declarat que “tenim una total confiança en aquest projecte i volem donar exemple als propietaris de terres sense cultivar perquè permetin que la Cooperativa les treballi i en tregui profit”. El president del Consell ha anunciat la cessió “de la part agrícola de la finca de ca ses Ferreres, que fa uns mesos estava sotmès a un procés de venda que ha finalitzat desert”. La finca de ca ses Ferreres compta amb 10.000 metres quadrats.

Demanda de la finca agrícola de Can Marroig

Jaume Ferrer també ha anunciat que en el proper ple de dijous, l'equip de govern presentarà una proposta per demanar al Govern Balear que sumi la part agrícola de la finca de Can Marroig al projecte de fons de terres. “Es tracta d'obtenir tota la quantitat de producte possible per augmentar la productivitat de la terra i millorar el paisatge de l'illa”.

Santi Juan, conseller d'Agricultura, ha destacat “la funció importantíssima del gerent per la dinamització de la cooperativa i del camp de Formentera”. Al finalitzar l'explicació del contingut de la reunió, Jaume Ferrer i Santi Juan han acompanyat els representants de la Cooperativa al lloc de treball que s'ha habilitat al Centre Gabrielet de Sant Francesc Xavier.

Jaume Escandell, president de la Cooperativa ha explicat que “tots els socis de la cooperativa i interessats en aquest projecte podran acudir des del dia 2 de març al matí al Centre Gabrielet, on el Consell de Formentera ha cedit durant quatre mesos (fins a l'acabament de la nau a la zona industrial), un despatx per al treball administratiu d'aquesta institució i des d'on el gerent podrà rebre i informar els interessats en el projecte de fons de terres”.

Escandell ha informat que la cooperativa contempla incorporar al fons de terres totes aquelles finques agrícoles que els propietaris vulguin cedir i comptin amb “més de 5.000 metres quadrats si són de secà i 1.000 metres quadrats si són de regadiu”.

Carles Marí ha donat “les gràcies a la cooperativa per l'oportunitat de participar en aquest projecte, que donarà un impuls molt important a l'agricultura de l'illa. La tasca més imminent és el projecte de cessió i conreu de terres. A més, d'aquesta tasca, hi ha una important funció de gestió d'ajudes per als associats i totes aquelles necessitats que sorgeixin”.