• Català
  • Castellano
  • English

Posada en marxa del projecte de cultiu de terres

conveni cooperativaEl president i el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca del Consell de Formentera Jaume Ferrer i Santi Juan, han formalitzat avui amb el president i el gerent de la Cooperativa del camp de Formentera, Jaume Escandell i Carlos Marí, l'acció concertada per fer realitat el projecte de cultiu de terres.

Aquesta signatura coincideix amb el primer dia de treball del gerent de la Cooperativa, una persona destinada a jornada completa a aquest projecte i altres objectius de la Cooperativa del camp. Carlos Marí atén a la ciutadania des d'avui a una oficina situada al mercat pagès del Centre Gabrielet de Sant Francesc Xavier.

Aquest projecte consisteix en la cessió temporal per tres o cinc anys de parcel·les agrícoles no cultivades per part dels seus propietaris a la Cooperativa del camp. La Cooperativa treballarà els camps per obtindre producte amb l'objectiu de ser comercialitzat, en favor de la cooperativa. A canvi, el propietari guanya un terreny fèrtil i amb bon aspecte.

Entre els objectius que el Consell de Formentera espera del projecte hi ha la millora de la productivitat i revalorització de l'activitat agrícola del camp, la millora del paisatge interior, la recuperació de professionals del camp i la millora de la capacitat de Formentera d'autoabastiment propi de productes del camp.

Per mitjà de l'acció concertada, el Consell de Formentera aporta els mitjans econòmics per dur a terme aquesta actuació (95.000€) i la Cooperativa posa els mitjans materials, tècnics i el coneixement per dur a terme la feina. El Consell de Formentera també aporta, fins que la nau de la cooperativa estigui construïda, prevista per al mes de juny, una oficina perquè la cooperativa pugui atendre la ciutadania en tot allò relacionat amb el projecte de cultiu de terres.

Jaume Escandell: “Avui és un dia molt important pel camp de Formentera”

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha explicat que amb aquesta signatura “es fa realitat un projecte que té molta feina darrera. Fins avui entre la Cooperativa i el Consell hi hagut molta feina de concretar la idea i convèncer que era possible, també molta feina de preparació jurídica. Des d'avui, els propietaris ja poden cedir les terres que tinguin sense cultivar a la cooperativa perquè les treballi”.

Per la seva banda Jaume Escandell, ha afirmat que “és un dia molt important per la Cooperativa i pel camp de Formentera, aquest projecte significa la seva reactivació”.

El passat dimarts, el Consell de Formentera va inaugura el cens de terres a cultivar del projecte amb la cessió de ca ses Ferreres, una finca agrícola de 10.000 metres quadrats situada a La Mola. El passat dijous, el ple del Consell, per unanimitat, demanà al Govern que afegís al projecte la part agrícola de la finca de Can Marroig, una de les més grans de l'illa.