• Català
  • Castellano
  • English

La nau de la Cooperativa del Camp de Formentera entrarà en funcionament aquest estiu

nau coop1El president del Consell de Formentera i el conseller d'Infraestructures, Agricultura, Ramaderia i Pesca, Santi Juan, acompanyats del president i del gerent de la Cooperativa del Camp de Formentera, Jaume Escandell i Carlos Marí, han posat la primera pedra de la nova nau de la cooperativa del camp de Formentera, que estarà llesta al mes de juny, amb un cost total de 590.000€, finançats en una tercera part pel programa Leader i en dos terceres parts per recursos propis del Consell de Formentera. Les obres de construcció les executa l'empresa Tragsa.

La construcció de la nau forma part d'un programa de reactivació del camp de Formentera que l'àrea d'Agricultura del Consell de Formentera ve desenvolupant des de fa temps, i que ha tingut com a principals fites la fusió de les cooperatives del camp, l'estiu passat, i el projecte de fons de terres que impulsen el Consell i la pròpia cooperativa per treballar les finques agrícoles amb la finalitat d'obtenir més producte per a la cooperativa i recuperar el paisatge rural.

Jaume Ferrer ha declarat que “aquesta és la primera pedra de la construcció de la nau però simbòlicament també representa els inicis d'un projecte molt ambiciós que compartim Consell, Cooperativa i ciutadania de recuperació de l'activitat i el paisatge del camp”.

Jaume Escandell ha expressat "sentir-se molt feliç per ser un dia molt important per la gent del camp de Formentera”. La nau serà la base d'operacions de la cooperativa, tindrà 500 metres quadrats i una planta diàfana per emmagatzemar eines i producte del camp, així com una oficina on es traslladaran els serveis administratius de l'organització que ara atenen a la gent en un despatx del Consell de Formentera situat al Centre Gabrielet, al costat del mercat pagès.