• Català
  • Castellano
  • English

L’ampliació de l’escola infantil suposa la incorporació de 49 places més

Instal·lacions de l'escoletaAquesta tarda ha tengut lloc la inauguració del nou aulari de l’Escola Infantil Sa Miranda, per part de la consellera d’Educació Sònia Cardona, el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer i la delegada d’Educació a les Pitiüses, Laura Carrascosa. Així mateix, han assistit els partits de la oposició, al Diputat per Formentera, Josep Mayans i als representants de les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de tots els centres educatius de Formentera, per tal de visitar les noves instal·lacions.
Les obres d’ampliació de l’Escola infantil han suposat la incorporació de 49 nens respecte l’any anterior, passant de 38 alumnes a 87, d’entre 1 i 3 anys inscrits al curs escolar 2010/2011. Finalment, la configuració polivalent dels espais ha permès poder admetre més famílies, amb la creació de grups més grans (un grup de 9 nens d’entre 0-1 any, 2 grups de 12 d’entre 1-2 anys i 3 grups de 18 d’entre 2-3 anys).
Sa Miranda és un centre depenent del Consell de Formentera que compleix amb tots els requisits necessaris per a funcionar com a centre de primer cicle d’educació infantil. L’ampliació d’aquesta infrastructura ha suposat la construcció d’un altre edifici, que engloba dos aularis de 2-3 anys, i un aulari d’1-2 anys, així com els serveis generals de l’escola infantil.
D’aquesta manera, el nou equipament educatiu suposa una ampliació de 495 m2, dividit en 3 aules escolars, una zona de descans, una sala de professors i altres espais polivalents. Aquests espais estan propers a la zona de joc i a l’aulari on es desenvolupen les activitats comunes del centre, lloc on els pares podran veure les diferents feines realitzades pels seus fills.
Actualment l’EIP Sa Miranda compta amb 9 educadors i durant les dos primeres setmanes, pares i mares participaran en les activitats per tal d’afavorir la integració dels nens.
El Govern Balear ha verificat que compta amb la distribució d’espais adients i els professionals necessaris per satisfer la finalitat educativa del centre. Igualment s’ha comprovat la idoneïtat dels requisits de titulació i l’acreditatiu dels professionals docents, pel que queda garantida la qualitat de l’ensenyament.
L’objectiu és adaptar el programa educatiu en dos línies com a resposta a l’augment de la població i  a la demanda generada des de la ciutadania. Aquesta ampliació suposa una petita redistribució dels espais existents a l’escoleta, adaptant-los a les noves necessitats del ciutadà.
El Consell de Formentera s’ha implicat molt en l’adequació de les instal·lacions i activitats educatives infantils a la realitat social existent a Formentera, amb multitud d’activitats organitzades en col·laboració amb l’Institut de la Primera Infància. Així mateix, forma part de la Xarxa d’Escoles Públiques de les Illes Balears, la qual suposa molts avantatges per a la gestió de les escoles infantils.
L’equip de govern del Consell de Formentera ha recalcat la importància d’invertir en educació i s’ha mostrat satisfet d’acomplir amb una de les prioritats d’aquesta legislatura. Així mateix, la futura construcció de l’escola a dos línies al nucli urbà de Sant Ferran,  permetrà completar aquesta manca de places infantils existent a dia d’avui a Formentera.
El termini d’execució de l’obra ha estat de 10 mesos per part de l’empresa Ferrovial-Agroman, que ha comptat amb un pressupost de 781.906,10 euros sufragat pel Consell de Formentera amb l’aportació de  222.000,00€, iva inclòs per part del Govern Balear.

Documents adjunts:
Tall de veu de Jaume Ferrer, President del Consell Insular de Formentera
Tall de veu de Laura Carascosa, delegada d'Educació a les Pitiuses