• Català
  • Castellano
  • English

Nova edició dels espais familiars dirigits als menuts de 0 a 3 anys

noticia_espais_familiarsLa consellera d’Educació i Cultura de Formentera, Sònia Cardona, juntament amb la coordinadora de l’Institut de Primera Infància, Joana Pinya, han presentat aquest matí la nova edició d’activitats i tallers dirigits als petits de 0-3 anys, que començaran la setmana que ve a l’escola infantil Sa Miranda.

Amb l’objectiu d’adaptar-se a altres tipus de serveis que responguin a totes les necessitats que tenen els infants d’aquestes edats i les seues famílies, el Consell de Formentera, en col·laboració amb l’Institut de Primera Infància, s’està implicant molt a fomentar activitats educatives dirigides als més petits a través de l’Espai Familiar i l’Espai Nadó, que aquest any cursaran la tercera edició, amb una gran satisfacció per part de les famílies participants.
El pròxim dia 9 de novembre es donarà començament a l’Espai Nadó i l’Espai Familiar, dirigits a famílies interessades a compartir les inquietuds dels seus infants.  

Què és un Espai Familiar?
Són serveis d’atenció a les famílies amb infants de 0 a 3 anys que no estan escolaritzats, i ofereixen suport a la criança i educació dels fills i/o filles. La seua finalitat és incidir en la millora de la qualitat de vida dels infants, promoure els seus drets i vetllar per les seues necessitats per mitjà d’uns espais de trobada entre les famílies i els infants, amb l’acompanyament de dos mestres de suport que dinamitzen les trobades. Es tracta d’un grup estable de pares i mares que,  amb els seus fills o filles, es reuneixen setmanalment per compartir jocs i converses. Els espais familiars acolliran un màxim de 12 famílies.
Des del 9 de novembre fins al 5 d’abril de les 17 a les 19 hores.

Què és un Espai Nadó?
És un espai per a mares i pares que tenen un infant de mesos (dels 4 als 12 mesos) i volen compartir l’experiència. Les famílies tenen l’oportunitat de conèixer i compartir dubtes, alegries i neguits amb altres mares i pares i compten amb el suport de dos professionals amb qui parlar de la criança i l’educació, del joc i l’alimentació, d’aquelles coses que els nadons fan i ens sorprenen. L’espai nadó acollirà un màxim de 8 famílies.
Des del 9 de novembre fins el 15 de febrer de 17 a 18.30 hores.
En finalitzar l’Espai Nadó, les famílies participants tenen l’oportunitat de continuar amb el taller de massatges dirigit a infants d’entre 4 i 12 mesos que no estiguin escolaritzats.
El taller de massatge vol ser un lloc de trobada entre pares, mares i infants menuts per compartir l’aventura de crear infants i individus més segurs, comunicatius, receptius, i més sans a nivell físic, psicològic i emocional. L’objectiu és donar una resposta a aquelles famílies que no porten els nens a l’escola i a aquelles mares soles que no compten amb cap espai de reunió per compartir la maternitat.
Disposen del suport d’una mestra que dinamitzarà les trobades. Aquestes mantendran un ambient que afavoreixi una millor qualitat de vida dels nadons i de la seua família a la societat en què viuen.
Entre els beneficis del massatge infantil, hi trobam la relaxació i l’alleugeriment de l’estrès que els produeix diàriament trobar-se amb coses noves. A més a més, intensifica la comunicació afectiva entre el nadó i les persones del seu entorn i facilita la comunicació verbal, mitjançant el contacte pell a pell o el contacte visual. No es tracta només d’un benefici sensorial sinó que a nivell fisiològic, també els ajuda a regular i reforçar les funcions respiratòries i intestinals i alleugereix les molèsties de còlics, gasos i restrenyiment
Recordem que per aquest curs escolar 2010/2011, gràcies a les obres d’ampliació d’aquest centre educatiu, s’han pogut oferir una cinquantena de places més respecte l’any anterior d’entre 0 i 3 anys, com a resposta a l’augment de la població i a la demanda generada des de la ciutadania.
Actualment l’EIP Sa Miranda compta amb un equip de 9 educadores que treballen per a una educació pública de qualitat a la primera etapa d’infantil. Amb l’objectiu d’adaptar-se a totes les necessitats que tenen els infants d’aquestes edats i les seues famílies com ara és la conciliació de la vida familar i laboral el centre atén els infants de 8 a 16 hores.
El Consell de Formentera s’està implicant molt a fomentar activitats educatives dirigides als més petits, ja que fins a dia d’avui existia un buit educatiu per als nens i nenes d’entre 0-3 anys.