• Català
  • Castellano
  • English

El Consell de Formentera porta la Savina al Consell d’Entitats

consell entitatsEl Consell de Formentera convocarà per al proper mes el programa “La Savina al Consell d’Entitats”, que consta de tres sessions distribuïdes al llarg d’un mes per tractar en el marc del Consell d’Entitats grans qüestions que tenen a veure amb el conjunt de Formentera i amb els veïns de la Savina en particular.

Aquest matí, Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera, Sergio Jiménez, conseller de Participació Ciutadana i president del Consell d’Entitats i Toni Mayans, vicepresident del Consell d’Entitats han informat de la celebració d’aquest programa de tres sessions que se celebraran entre el 15 de setembre i el 20 d’octubre a les vuit de la tarda, a la sala polivalent de cultura del Consell de Formentera.

La primera sessió està programada per al 15 de setembre i porta per títol “La proposta de regulació d’aparcament a la Savina”. En aquesta sessió es donarà compte dels principals problemes que les entitats han identificat en relació amb la Savina, després de l’anàlisi dels documents lliurats per les entitats al Consell de Formentera, s’informarà de l’acord signat entre Autoritat Portuària i el Consell de Formentera perquè aquesta darrera institució gestioni tot l’aparcament del port i, en darrer lloc, s’informarà dels criteris de treball que els tècnics del Consell segueixen per redactar la proposta de regulació d’aparcament.

En aquesta primera sessió està prevista la intervenció de Jaume Ferrer, president del Consell de Formentera, per donar detalls sobre l’acord amb Autoritat Portuària, Rafa Gonzàlez, assessor tècnic del Consell de Formentera, i Alfons Segura, especialista en mobilitat i consultor extern del Consell de Formentera.

La segona sessió, programada per al 29 de setembre, porta per títol “Marc legal, distribució de competències i experiències a altres indrets per a la regulació de l’entrada de vehicles a Formentera”. Es tracta d’una sessió que té per objectiu donar llum sobre les diferents possibilitats que hi ha i les administracions competents per reduir l’entrada de vehicles a Formentera. En aquesta sessió, els tècnics externs Jordi Singla, enginyer de camins i ports, i Alfons Segura, especialista en mobilitat, aportaran exemples reals produïts a altres indrets per controlar el trànsit.

La tercera sessió, prevista per al 20 d’octubre, porta per títol “La Savina, poble i port. Visió integral”. Aquest dia, els tècnics externs Joan Alomar, arquitecte i urbanista; Carmen Largacha, arquitecta i paisatgista i Marcos Rodríguez, urbanista i especialista en planificació territorial, oferiran el seu punt de vista per fer de la Savina un lloc amable per viure que pugui conviure amb l’únic punt d’entrada i sortida de l’illa.