• Català
  • Castellano
  • English

Programa de Nadal per col·laborar “amb l'objectiu que la gent passi les Festes a l'illa”

Nadal 1El Consell de Formentera ha presentat aquest matí el programa d'activitats infantils, lúdiques, culturals i festives que ha preparat per al període de les festes nadalenques. Sergio Jiménez, conseller d'Esports, Festes i Participació Ciutadana i Anna Costa, tècnica de l'àrea de Cultura i Festes, han presentat un cartell extens que té com a principal atracció les activitats per al públic infantil.

Nadal per a les nenes i nens

L'activitat més esperada per als nens és la Cavalcada Reial dels Reis Mags d'Orient, que donarà inici a les 16h al Port de La Savina, i passarà per tots els pobles, amb espectacles de teatre de carrer que tindran com a protagonistes unes girafes gegants.

Abans però hi ha el Diverespai, del 17 al 21 de desembre al mòdul esportiu de Sant Francesc, en horari de matins i tardes. Cada tarda, entre les 17h i les 19h, al Mercat Nadalenc de Sant Francesc, es produiran activitats per a nens i nenes, com jocs o tallers de pintat de cares.

Per als nens, també hi ha tallers especials (4 de desembre, 17h. Taller de decoració de Nadal, a la Biblioteca de Sant Ferran), contes (2 de gener, 17:30h. Biblioteca Marià Villangómez, “Contes d'Aprop” i diumenge 4 de gener, 17:30h. a la sala de cinema, “Contes del Cel”) cinema (10 de desembre, 17h “La Niñera Mágica”, Biblioteca Marià Villangómez), i festes (22 desembre, 17h, a l'envelat de Sant Ferran, festa a càrrec de Showsibiza i visita del Pare Noel).

Nadal de Festes

Enguany, l'envelat que s'instal·la per Nadal estarà ubicat a la plaça de Sant Ferran, i hi ha previstes les següents actuacions: El dia 26 de desembre, a partir de les 22h. “Poptour”, amb membres de les bandes més representatives del pop espanyol dels anys 80.

El dia següent, dissabte 27, serà el torn de més música en viu culminada amb l'actuació de DJ Pharma (a partir de les 22h). La següent setmana, el dissabte dia 3 de gener, a partir de les 22h. Aires Formenterencs i Projecte Mut actuaran per als numerosos seguidors que tenen a l'illa.

Nadal de cultura i espectacles

A part de les activitats infantils i musicals, el programa es presenta amb un conjunt d'activitats diverses per fomentar la cultura com l'excursió que el dia 7 de desembre es realitza a l'Eivissa rural (inscripcions al 629386348), el taller per a joves de decoració de Nadal (4 i 9 de desembre al Casal de Joves, a partir de les 17h), el taller per a joves de galetes de Nadal (20 de desembre, 17h. Casal de Joves), un concert de nadales a capel·la (sala de cinema, 11 desembre, 2 sessions: 10h i 11:30h per als centres de primària), la representació vivent del Betlem de Nadal, dels alumnes del col·legi Verge Miraculosa de Sant Francesc, l'exposició col·lectiva de Nadal amb els artistes de l'illa, del 23 de desembre al 10 de gener, les Caramelles (església de Sant Ferran, a les 12h de la nit) a càrrec de l'esquadra de caramellers de ses Roques, o el monòleg de José Botó, monologuista de Paramount Comedy i del Club de la Comèdia (sala de cinema, diumenge 4 de gener a les 21h).

Sergio Jiménez ha destacat que amb aquest programa “el Consell de Formentera vol col·laborar amb l'objectiu d'animar que més persones de l'illa decideixin passar els Nadals a Formentera”, i ha animat a la població “a fer les seves compres als comerços de l'illa”, per als qui s'ha organitzat, junt amb la Càmara de Comerç, el VIII concurs d'aparadorisme nadalenc. Sergio Jiménez també ha volgut agrair “la col·laboració de l'associació dels Reis Mags, que col·laboren en moltes de les activitats del cartell”.