• Català
  • Castellano
  • English

Circuit de la cavalcada dels Reis Mags d’Orient a Formentera 2013

cavalcadaformen_webEls Reis Mags d’Orient arribaran aquest any amb el vaixell al port de la Savina al voltant de les 16.30 hores de la tarda del dissabte 5 de gener. Els acompanyaran com cada any els patges i tota la comitiva Reial, que dins les engalanades carrosses, recorreran tots els pobles de l’illa carregats de caramels i regals. 

El circuit de la cavalcada començarà com cada any al port de la Savina i seguirà fins a Sant Francesc per la carretera principal. Un cop a Sant Francesc entraran dins el poble, passant per l’avinguda de Porto-salè i es dirigiran cap a la plaça de la Constitució, on ses Majestats els Reis Mags entraran a l’església de Sant Francesc Xavier. 

Al sortir de l’església es dirigiran al balcó del Consell Insular de Formentera per saludar al poble de Formentera on els rebrà el president del Consell Insular. Els Reis, juntament amb tota la comparsa, continuaran la cavalcada pel Carrer Santa Maria en direcció a Sant Ferran per la carretera principal, on a l’interior del poble passaran per el carrer Sant Jaume per arribar desprès a peu a la plaça del poble. 

Allí entraran a l’església per assistir a la Missa de Reis. I un cop finalitzada la missa, la gent que espera amb il·lusió la vinguda dels Reis podrà saludar-los a l’envelat ubicat a la plaça de l’església i els nens i nenes d’aquesta localitat en podran rebre els regals. 

La cavalcada continuarà en direcció a La Mola per la carretera principal per arribar fins al poble, passant per l’avinguda en direcció a la plaça de l’església del Pilar on ses Majestats entraran a l’església per assistir a la missa de Reis i en acabar començarà l’esperat repartiment dels regals als nens i nenes d’aquesta població. Els nens i nenes de la població de Sant Francesc, hauran d’esperar al diumenge 6 de gener per obtenir els regals de Ses Majestats els Reis Mags, que tindrà lloc al Jardí de ses Eres un cop finalitzada la Missa de Reis, que es farà a l’església de Sant Francesc Xavier a les 11.00 h del matí.

El dia 6 de gener, per cloure el dia de Reis hi haurà una Festa amb jocs infantils a partir de les 17.00 h al Jardí de Ses Eres per als més petits a càrrec de l’associació de Reis Mags de Formentera. L’animació com es tradició en els darrers anys ve de la mà de , que aquest any ens porta el tema “El Bosc animat” , un espectacle carregat de música, màgia i color on els protagonistes són fullets i elfos que ambientaran cada localitat de l’illa mentre els petits i grans esperen amb il·lusió l’arribada dels Reis. Per complementar tota la Comitiva Reial i l’animació de Piruleto, a cada localitat sonarà el ritme dels tambors de la , que faran ballar a tothom.

Unes carrosses de luxe
Les carrosses venen més engalanades que mai, amb camells, regals i llaços de colors, a part de les tres carrosses que porten els tres Reis Mags (Melchor, Gaspar i Baltassar). S’han habilitat dues carrosses més engalanades per a l’ocasió baix els temes de i , recuperant així les tradicionals carrosses amb nens i nenes que participen de la cavalcada i que aniran acompanyats amb membres de l’associació de Reis Mags que ha fet que tot això sigui possible.

Un altre any ses Majestats els Reis Mags d’Orient venen de molt lluny per omplir d’il·lusió i màgia els carrers, i repartir regals al poble de Formentera. La cavalcada no seria possible sense la organització de l'Associació Reis Mags de Formentera, la Comissió de Festes de la Mola i l'Àrea de Festes i Participació Ciutadana del Consell Insular de Formentera.