• Català
  • Castellano
  • English

El Consell de Formentera adquireix un parc mòbil per fomentar la seguretat vial entre els més joves

educacio_vial_webEl Consell Insular de Formentera ha adquirit un parc mòbil conformat per 10 cars de pedal i 10 bicicletes, destinat al cos de la Policia local per fomentar una formació més dinàmica sobre la seguretat vial entre els nens d’entre 6 i 13 anys.

El nou parc mòbil simula els carrers d’una ciutat en petita dimensió per tal d’ensenyar als més joves sobre les normes de circulació, els riscos que existeixen a l’hora de circular, així com dotar-los de coneixement sobre primers auxilis i les drogues i l’alcohol.

Els alumnes disposaran de material preventiu com són cascos de seguretat i camisetes  i hauran de seguir un circuit compost de senyals, semàfors i marques vials.

Aquest equipament es començarà a utilitzar el proper curs 2011/2012 i es posarà en pràctica una vegada al mes per cada curs des de 1r de primària fins el 2r curs de l’Ensenyança Secundària Obligatòria. Així mateix, al llarg del curs s’ofereixen 4 xerrades per als alumnes que cursen 3r i 4rt d’ESO, així com els que cursen batxillerat.

Per tal que sigui un ensenyament obligatori i regulat per als nens, aquest parc mòbil té com a finalitat conscienciar-los sobre la perillositat derivada de la conducció de vehicles de 2 rodes, tant per al conductor i passatger com per als vianants.

El curs s’imparteix del mes d’octubre al mes de maig i combina la pràctica i la teòrica. La temàtica versa entorn temes com fomentar l’ús del casc integral entre els conductors de ciclomotor, la necessitat de comptar amb documentació regulada, coneixement de les normes de circulació, pautes de conducta dels passatgers i indicacions de seguretat com portar la llum d’encreuament sempre encesa, no circular en els angles morts d’altres conductors, senyalitzar qualsevol maniobra i respectar les senyals de trànsit, així com la prioritat de pas i els vianants.

L’equip de remolc subministrat a la Policia local inclou 1 remolc homologat amb unes mesures de 300 x 1870 x 1800, 2 eixos, 1 capçal de 1400 kg, 4 rodes, un sistema de frenat d’inèrcia, 10 bicicletes, 10 karts pedal, 1 joc de semàfors de vehicles i vianants, 40 cons de senyalització, 188 voreres de senyalització, 50 senyals verticals, 5 passos de vianants, 10 cascs homologats, 10 hermilles reflectants, una caixa d’eines i un compressor.

Aquest equipament ha estat subministrat a la empresa Proyecto Educación Vial S.L. per un import de 40 mil euros.

Recordem que el curs d’Educació Vial s’imparteix a les escoles de Formentera des del curs 1998/1999. Aquest curs, iniciativa del cos de Policia Local, aprofundeix en temes de seguretat vial, alcohol, drogues i primers auxilis i és pioner a les Illes Balears en l’ensenyament d’aquests eixos bàsics de prevenció i seguretat.