• Català
  • Castellano
  • English

4 places de policia turística per a Formentera

Amb aquestes places de policia turístic, Formentera comptarà amb un total de 19 efectius de la Policia Local.
El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat aquest matí un conveni amb la conselleria d’Innovació, Interior i Justícia per a la coordinació policial, la millora de la seguretat pública i suport a la policia turística.
Aquest conveni  estableix que durant aquest any el Consell de Formentera disposi de 4 places de policies turístics per tal de garantir la seguretat ciutadana i assistir els residents i visitants turístics, mitjançant la coordinació i el funcionament de la policia turística en els mesos de la temporada turística, el que conformarà una plantilla  total de 19  policies locals.
La Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva en matèria de coordinació de policies locals, pel que el projecte d’inversió denominat “Millora en l’organització, dotació i actuacions de les policies locals de les Illes Balears”, permet reforçar les plantilles de policia local dels municipis de les Illes Balears amb policia turística.
El policia turístic en la seva tasca de patrullatge té diverses funcions, entre les que destaquen, cooperar en la resolució de conflictes privats, en especial en l’àmbit turístic, dur a terme funcions encaminades a la prevenció dels delictes i les faltes relacionades amb l’usuari turístic i el resident, dur a terme la vigilància i el patrullatge en vies i espais públics i actuar com a policia administrativa, informativa i assistencial.
Recordem que una de les prioritats per part de l’actual equip de govern és la inversió en matèria de seguretat, com es va demostrar en la millora de les dependències de la Policia Local l’any 2009 i amb la dotació de nous vehicles, adquisició d’equipament i ampliació dels efectius, que ha passat de 9 persones en el 2006 fins a les 19 actuals.
El Consell de Formentera continuarà invertint en matèria de seguretat i s’espera l’adquisició d’una grua per a la retirada de vehicles per aquest any. El pressupost per a la contractació de 4 places de policia turístic és de 50.400 euros, sufragats per la conselleria d’Innovació, Interior i Justícia en els anys 2010 i 2011.