• Català
  • Castellano
  • English

Reunió entre el Consell de Formentera i la Direcció Insular de l’Estat per a potenciar la coordinació entre les forces de seguretat

Junta de Seguretat de 17 de maigAquest matí ha tingut lloc una reunió de la Junta Local de Seguretat, encapçalada pel president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i la directora insular de l’administració de l’Estat a Eivissa i Formentera, Sofia Hernanz, amb l’assistència del cap de la Policia Local de Formentera, un representant del cos de voluntariat de Protecció Civil, i el capità de la Guàrdia Civil d’Eivissa i Formentera amb el cap del SEPRONA (Serveis de Protecció de la Naturalesa) i el caporal de la Guàrdia Civil de l’illa.  

Prèviament a la reunió oficial de la Junta Local de Seguretat, el president de la màxima institució de l’illa i la directora insular de l’administració,  amb membres dels cossos de seguretat, s’han reunit amb diversos representants de les associacions de veïns de Formentera, així com amb alguns membres de les associacions empresarials de l’illa.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat detectar possibles problemàtiques pel que fa  a l’ordre públic durant la temporada estival a Formentera, així com traslladar les preocupacions d’aquest col·lectiu en matèria de seguretat a la Junta Local de Seguretat.

El resultat d’aquesta reunió ha estat molt positiu, ja que els representants veïnals han mostrat la seva satisfacció per l’augment de presència policial en els darrers anys i han valorat molt positivament la modificació de l’ordenança sancionadora de la prohibició d’acampada en termes més estrictes. Així mateix, la incorporació del policia tutor a l’institut Marc Ferrer, també ha contribuït a augmentar la seguretat i l’ordre públic a l’illa.

Per altre banda, les associacions de Formentera han manifestat la seva preocupació pels robatoris que estan assotant l’illa en els darrers dies, pel que els cossos de seguretat s’han  compromès  a trobar-hi una solució el més aviat possible.

Un cop traslladades totes les preocupacions d’aquest col·lectiu, s’ha donat començament a la Junta Local de Seguretat, en la què s’han establert les tasques de feina i coordinació entre la Policia Local i la Guàrdia Civil per tal de vetllar per la seguretat a Formentera.

Per començar, s’ha determinat mantenir el mateix número d’efectius de la Guàrdia Civil respecte l’any passat, que feia un total de 25  i des del Consell de Formentera s’ha expressat el desig de comptar amb la presència de la Guàrdia Civil de Trànsit durant els mesos d’estiu, per tal d’evitar altercats a les carreteres i garantir un control del trànsit.

Una altre de les qüestions ha estat el nombre d’efectius de la policia local, que gràcies a la signatura d’un conveni amb la conselleria d’Innovació, Interior i Justícia per a la coordinació policial i la millora de la seguretat pública, concedeix 4 places per a la contractació de 4 policies turístics, aconseguint la major presència als carrers de l’illa amb un total de 19 efectius.

La contractació de 4 places de policies turístics ajudaria a garantir la seguretat ciutadana i assistir els residents i visitants turístics, mitjançant la coordinació i el funcionament de la policia turística en els mesos de la temporada turística.

Tant el Consell de Formentera com la Direcció Insular de l’Estat han destacat l’esforç de les dos administracions  per a potenciar la coordinació de les forces de seguretat  per tal de millorar l’efectivitat en la resolució de possibles problemàtiques. En aquest respecte, la construcció de la futura caserna de la Guàrdia Civil, que es posarà en funcionament a l’estiu del 2011, suposarà un canvi qualitatiu en les dinàmiques de feina de la Guàrdia Civil, amb una plantilla estable a Formentera que podrà desenvolupar la seva feina en condicions.