• Català
  • Castellano
  • English

Nova furgoneta d’atestats per a la Policia Local de Formentera

furgoneta_atestats_webEl president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, ha presentat avui en roda de premsa la nova furgoneta d’atestats, destinada per al cos de la Policia Local amb l’objectiu de facilitar les tasques en casos d’accidentalitat i controls d’alcoholèmia. 

El vehicle, de la marca Renault Tràfic, ha estat adquirit per un import de 35.900,00 euros a l’empresa Punicauto S.L. i constitueix una oficina mòbil en la qual els efectius de la Policia podran disposar de tot l’equipament necessari per investigar les causes d’incidents de trànsit en nucli urbà i recollir proves per tal de proporcionar una informació precisa, sobretot en els incidents que constitueixin delicte penal.

La nova furgoneta permetrà actuar amb més eficàcia i rapidesa, donant un major servei al ciutadà, ja que el seu equipament permet realitzar les proves a l’interior del mateix vehicle, sense la necessitat de traslladar-se a la comissaria.

El vehicle disposa de material policial i d’oficina, i a la llarga es continuarà equipant amb altres aparells que ajudin a esbrinar les causes d’accidents de trànsit. El mobiliari d’oficina consta d’un moble ubicat al lateral esquerre amb taula abatible, un banc de treball, armari i calaixeres, amb retenció per impedir la seua obertura amb el desplaçament del vehicle. Així mateix, disposa d’un moble pels controls d’alcoholèmia i un celler del darrere amb separadors i amb la instal·lació de diverses safates (porta-senyals de trànsit, porta-armilles).

El material policial comprèn extintors de 6 kg amb abraçadora, suport i tensors de gomes, 2 llanternes recarregables, 2 cons difusors amb suport per L 500 i preses elèctriques de 8 fusibles, amb regleta extra per a la instal·lació d’equips auxiliars. A més a més compta amb 1 seient per a la persona que fa l’atestat, ubicat en el sentit contrari a la marxa i 2 seients per als declarants en el sentit de la marxa.

A Formentera, no hi ha un gabinet d’atestats, i tots els efectius de la Policia local tenen formació per a la realització d’aquests. El protocol d’actuació consisteix a prendre dades dactilars, fer fotografies, anotar danys, així com prendre declaracions als implicats o testimonis. Abans de l’adquisició de la furgoneta mòbil, es duien a terme controls preventius al carrer i en funció dels casos es traslladaven a la delegació. Ara amb el nou vehicle, compten amb una font molt fiable que permetrà més efectivitat en les tasques del cos policial.