• Català
  • Castellano
  • English

Les obres de la Plaça Europa es reanudaran la propera setmana

europa_web3El conseller d’Infraestructures, Agricultura i Ramaderia del Consell Insular de Formentera, Santi Juan, ha presentar en roda de premsa, juntament amb el conseller de Presidència, Hisenda i Territori, Bartomeu Escandell, les novetats sobre la construcció del pàrking subterrani i de la remodelació de la Plaça Europa, al nucli urbà des Pujols.

Després de diverses reunions mantingudes amb l’empresa adjudicatària, Vias y Construcciones S.A., s’ha arribat a l’acord de reiniciar els treballs a la Plaça Europa amb el compromís per part del Consell de Formentera de pagar l’import adeudat a l’empresa per part del Govern Balear.

Així mateix, els responsables de Formentera varen mantenir una reunió de finals de gener amb el conseller de Vicepresidència Econòmica de Promoció Empresarial i d’Ocupació del Govern Balear, José Ignasi Aguiló Fuster per tal d’establir línies d’actuació entre les dos institucions pel tal de solucionar el deute de quasi 12 milions d’euros del Govern de les Illes Balears al Consell Insular de Formentera. 

En aquest respecte el primer pagament del Govern Balear a la institució insular ja s’ha fet efectiu, pel que es fa palesa la bona sintonia i predisposició de l’Executiu Autonòmic. Gràcies a aquest primer pagament i a la responsabilitat del Consell de Formentera d’assumir el deute amb l’empresa, les obres es reanudaran la setmana pròxima amb el compromís d’estar enllestides per la temporada turística. Recordem que el projecte d’aparcaments soterrats es va adjudicar per un import de 2.760,123,12 IVA inclòs, amb el finançament de l’Executiu Autonòmic.

La reestructuració de la plaça, que aspira a ser un punt representatiu dintre del nucli i també en el context de l’illa, tendrà al mateix temps un efecte revitalitzador sobre l’entorn que l’envolta. Amb una superfície de 3519,65 m2, la nova plaça d’Europa serà un lloc alliberat de la pressió, el perill i el soroll del trànsit rodat que comportava molèsties als veïns i als turistes i contribuirà de forma definitiva a millorar qualitativament aquest espai. Per altre banda, l’edifici d’aparcament en una planta soterrani, té com a objecte dotar de 136 places d’estacionament a la zona més litoral del nucli urbà des Pujols.

La finalitat d’aquest projecte és la de millorar la imatge del nucli turístic per excel·lència de Formentera, així com oferir un espai ample, diàfan i net, còmode per passejar-hi i propiciar al mateix temps un entorn social i comercialment més viu.