• Català
  • Castellano
  • English

Visita d’obres per inspeccionar les canonades que abastaran d’aigua i clavegueram els nuclis des Caló i la Mola

canonades_webEls tècnics del Consell Insular de Formentera varen procedir el dilluns a una revisió  de les instal·lacions de conducció d’aigua a la Mola amb la finalitat de supervisar les infraestructures bàsiques d’aigua i clavegueram abans de la seua posada en funcionament.
 
Aquesta inspecció es va dur a terme per l'anterior director d'obra de l’Agència Balear de l’Aigua i Qualitat Ambiental (ABAQUA), els tècnics del Consell de Formentera i representants de l’empresa Aqualia, el delegat a les Illes Balears, el delegat a Eivissa i Formentera i la cap de servei a Formentera. Així mateix, es va comptar amb la presència d’un representant de l’empresa adjudicatària de l’obra, COMASA i de l’empresa encarregada de la instal·lació del sistema de bombes i telecontrols.

L’objectiu d’aquesta visita era inspeccionar que les canonades no presentassin cap avaria durant el temps que han estat en desús i poder garantir l’abastament d’aigua i clavegueram a la Mola i es Caló al més aviat possible. Durant la revisió també es van visitar les instal·lacions de bombeig a la planta dessalinitzadora des Ca Marí, el dipòsit d’aigua de sa Talaiassa i el de Can Campanitx vell.

Tots els tècnics presents varen revisar l’estat de les instal·lacions, en les quals varen detectar una sèrie de deficiències que ja s’estan reparant. Així mateix es va procedir a l’encès de totes les bombes, amb una capacitat de 500 tones d’aigua, i durant els propers dies es faran les proves de pressió de les canonades per verificar que no hi ha pèrdues.

Recordem que a principi del mes de febrer, representants del Consell de Formentera es varen reunir amb el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern Balear, Gabriel Company per tractar diversos temes relacionats amb infraestructures i recursos hídrics de gran importància per Formentera. 

Pel que fa a la pujada de la xarxa d’aigua i clavegueram, després de diverses negociacions es va arribar a l’acord d’assumir la posada en funcionament i el manteniment d’aquesta infraestructura per part del Consell Insular de Formentera, fins que l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental, tregui a concurs públic el projecte de remodelació integral de la planta dessalinitzadora des Ca Marí, que també inclou el manteniment de dites canonades.

La dotació  d’aigua potable i clavegueram solucionarà els problemes de subministrament que han patit històricament els veïns des Caló i la Mola. Amb aquestes obres, el Consell Insular de Formentera continua impulsant un servei de qualitat a través de la modernització d’infraestructures, per donar respostes a les necessitats del municipi i de la ciutadania.