• Català
  • Castellano
  • English

La circumval·lació des Pujols està oberta al trànsit des d'ahir

vialespujols_webDes d’ahir a la nit, la circumval·lació del nucli urbà des Pujols va quedar oberta per a la circulació de vehicles, el què constitueix una primera passa per solucionar la problemàtica de trànsit que ha caracteritzat aquest poble fins a dia d’avui.

Aquest vial ha permès reordenar l’interior del nucli turístic per excel·lència de Formentera, mitjançant actuacions com una nova ubicació de la parada de taxis, nous aparcaments habilitats, tant per ciclomotors com turismes, així com el canvi de sentit d’alguns vials des Pujols.

D’aquesta manera, les característiques més importants de la circumval·lació són l’execució de dos rotondes de regulació del trànsit, una a l’entrada del poble, des de Sant Ferran, a l’altura de l’edifici Mirada, i una a la sortida cap a la Savina davant del dipòsit d’aigua potable de sa Pedrera. En aquest respecte, un cop passada la primera rotonda d’entrada venint de Sant Ferran, des del Carrer Espalmador fins el Carrer Aigua Dolça, s’ha deixat el carril en un sol sentit. Pel que fa a l’accés des de la Savina as Pujols, hi ha un carril de doble sentit fins al carrer Aigua Dolça, en el qual els vehicles  podran accedir directament als aparcaments soterrats de la Plaça d’Europa.

Així mateix, la parada de taxis ubicada a l’avinguda Miramar, s’ha reubicat al carrer Espalmador, i s’ha aprofitat aquest canvi per habilitar places d’aparcament per ciclomotors, així com aparcaments per cotxes en bateria al carrer Espalmador, on s’ha emplaçat la nova parada de taxis. 

La creació del vial des Pujols, amb dos sentits de circulació i amb dos carrils de 3.5 metres cadascun, donarà cabuda a 267 aparcaments laterals en superfície i consta de carril per a bicicletes i un passeig per a vianants en contacte amb el sòl rústic, que actua a mode de transició amb el nucli urbà. El passeig compta amb una il·luminació baixa per minimitzar la contaminació lumínica cap a l’estany Pudent i l’entorn del Parc Natural de ses Salines.

Durant les dos primeres setmanes de juny es continuarà amb les feines d’embelliment del vial, com són l’arbrat, les voreres, la il·luminació, entre altres acabats. Aquest projecte és una demanda històrica per part de la ciutadania de Formentera, que s’ha contemplat amb un impacte visual mínim.

La circumval·lació des Pujols, amb un pressupost de 2.848.460,53 euros, és fruit del conveni de col·laboració, signat el 15 de maig de 2009 entre el Consell de Formentera i el Ministeri de Foment, per al finançament de les inversions i actuacions a desenvolupar a l’illa de Formentera al llarg de les anualitats pressupostàries de 2009 a 2014.

Aquesta actuació, juntament amb la rehabilitació de la plaça d’Europa, oferirà una imatge renovada del nucli urbà des Pujols.