• Català
  • Castellano
  • English

Finalització de les obres de pavimentació i millora de l’avinguda de Porto-salè

avportossale_webEl president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, juntament amb el conseller d’Infraestructures, Santi Juan, han presentat avui en roda de premsa la nova imatge que presenta el nucli turístic de Sant Francesc amb la finalització de les obres de pavimentació i millora de l’avinguda de Porto-salè.

L’ordenació d’aquesta avinguda s’ha realitzat en dos fases, i ha contemplat, per una banda, la millora de la xarxa de clavegueram i subministre d’aigua potable, amb el soterrament de les esteses aèries i, per l’altra, la pavimentacio d’un tram amb la renovació de voreres, dotació de mobiliari urbà, enllumenat públic i nou enjardinament amb espècies autòctones.

Aquestes millores donen continuïtat a la plaça de la Constitució conformant una àrea per a vianants que afavoreix l’economia dels comerciants de la zona i propicia la visita d’elements emblemàtics de l’illa, com l’església de Sant Francesc, una fortificació del segle XVII, la capella de sa Tanca Vella o el Cementiri Vell.

L’enllosat dels carrers s’ha fet amb la mateixa pedra natural que es va utilitzar per  pavimentar la plaça de la Constitució i la resta de carrers d’aquest nucli. Aquest tipus de pedra també s’ha fet servir per pavimentar el centre urbà de Sant Ferran o l’Estació Marítima de Formentera, amb la finalitat d’unificar les línies arquitectòniques arreu de l’illa.

El Consell Insular de Formentera continua en la línia de millorar els nuclis urbans amb l’ordenació dels vials i la creació de nous equipaments i serveis. Totes aquestes actuacions tenen com a objectiu alliberar els nuclis urbans de la pressió del trànsit rodat i propiciar uns vials més segurs i un entorn més viu socialment.

En els darrers anys, s’han pavimentat 5 carrers del nucli urbà de Sant Francesc, el que fa un total de 4.193,64m2 per a vianants. Es va iniciar amb el carrer de Santa Maria i Ramon Llull, que van suposar la pavimentació de 1.421.43m2, seguit dels carrers Arxiduc Lluís Salvador, Llaüt Verd, Isidor Macabich i Eivissa que assolien els 1.579,86m2. la darrera actuació ha estat la presentada avui amb 1.192,35m2.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies als fons provinents del Conveni de Carreteres amb el Govern central, corresponents a les anualitats del 2010 i 2011, a més dels recursos propis de la institució insular.

Avinguda de Porto-salè
Pressupost: 274.611,30 €
Adjudicatari: Hermanos Parron