• Català
  • Castellano
  • English

Posada en marxa de l'aparcament subterrani de la Plaça d'Europa des Pujols

plazaeuropa_webAquest cap de setmana s’ha posat en funcionament l’edifici d’aparcament en planta subterrània, ubicat a la plaça d’Europa des Pujols, dotat amb 136 places en règim de rotació que afavorirà la mobilitat i l’accessibilitat dins el nucli turístic per excel·lència de Formentera. Aquest projecte ha estat presentat aquest matí pel president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer i el conseller d’Infraestructures, Santi Juan.

L’estacionament a l’aparcament subterrani de la plaça d’Europa està subjecte a un règim tarifari, amb un preu d’1,50 €/hora per a les persones usuàries de curta durada i de 70,00 €/mes per als comerciants i veïns del nucli des Pujols, que podran optar a bons sota disponibilitat sense implicar reserva de plaça.
 
L’accés rodat a l’edifici serà a través d’un nou vial que neix del carrer de l’Aigua Dolça que, després de baixar al nivell de la planta soterrani a través d’una rampa, connecta amb la part principal de l’edifici pel costat nord-est. Així mateix, es dotarà la plaça amb un sistema de contenidors soterrats ubicats fora de la plaça, que permetran realitzar una recollida en les diferents fraccions.

Amb una superfície de 3519,65 m2, la nova plaça d’Europa constitueix un lloc alliberat de la pressió, el perill i el soroll del trànsit rodat que comportava molèsties als veïns i als turistes i ha contribuït de forma definitiva a millorar qualitativament aquest espai.

La zona perimetral de la plaça admetrà una pròspera activitat comercial, on s’hi podran trobar botigues i restaurants, a més de la possibilitat de donar continuïtat al hippie market que es desplega al llarg del passeig marítim.

L’edifici d’aparcament subterrani, juntament amb la remodelació de la Plaça d’Europa i la pavimentació del carrer Rocaplana contribueixen a propiciar un entorn social i comercialment més viu amb l’objectiu de fer d’aquesta plaça un punt representatiu dins del nucli i també en el context de l’illa. Les 136 places subterrànies de la Plaça d’Europa, juntament amb la creació de 131 places arrel de la construcció de la circumval·lació des Pujols, fan un total de 267 places d’aparcament al nucli turístic per excel·lència de Formentera.

Per informar-se de com obtenir el bo per a l’estacionament soterrat de la plaça d’Europa, heu de dirigir-vos a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Sant Francesc (C/ de Ramon Llull, 6), o bé al telèfon  971.32.10.87 ext. 0 o a la pàgina web del Consell Insular de Formentera  www.consellinsulardeformentera.cat

El pressupost de la l’edifici d’aparcament subterrani ha estat de 3.318.370,18 € i de la remodelació de la plaça Europa i el carrer Roca Plana de 1.060.879.41 €.

Tarifes per l’estacionament a l’aparcament soterrat de la plaça d’Europa:

Usuaris no abonats

1,50 €/hora d’estacionament. El preu del minut serà de 2,5 cèntims d’euro. L’import mínim serà de 0,50 € (l’equivalent a 20 minuts d’estacionament). L’import màxim d’estacionament continuat serà de 18 € (l’equivalent a 12 hores d’estacionament).

En cas d’excedir el temps màxim d’estacionament, s’aplicarà una penalització automàtica de 2 € per hora a comptar des del moment que es compleixi el termini màxim d’estacionament fins a les 00.00h del dia següent. A partir d’aquesta hora, 50 € per dia sense tenir en compte les fraccions de temps consumides.

Usuaris abonats/ residents
70 € per l’abonament mensual per a residents de la zona del nucli urbà des Pujols, amb un límit de 24 hores d’estacionament continuat.

En cas d’excedir el temps màxim d’estacionament, s’aplicarà una penalització automàtica de 0,50 € per hora a comptar des del moment que es compleixi el termini màxim d’estacionament fins a les 00.00h del dia següent. A partir d’aquesta hora, 10 €  per dia sense tenir en compte les fraccions de temps consumides.