• Català
  • Castellano
  • English

L’aparcament subterrani des Pujols ofereix un nou funcionament de cara a l’hivern

plazaeuropatardor_webEl Consell Insular de Formentera, a través de la seva àrea d’Infraestructures, està treballant en la modificació del quadre tarifari per a l’estacionament de vehicles al pàrquing subterrani de la plaça d’Europa des Pujols durant la temporada d’hivern, per tal d’adaptar aquest espai a la demanda real de la ciutadania.

Aquest canvi obeeix a la voluntat de la institució insular de fer d’aquesta infraestructura, un espai més accessible i assequible per a la ciutadania, així com racionalitzar el seu funcionament, permetent adaptar el servei a l’ús dels seus usuaris.

Així, des del mes d’octubre fins al mes de març, ambdós inclosos, l’edifici d’aparcament es regirà per un quadre de tarifes i una gestió diferent a la que s’aplicarà durant la temporada d’estiu. Pel que fa als usuaris no abonats durant l’hivern, passaran de pagar un preu d’1,50 €/hora a 0,50 €/hora. Això suposa que el preu d’estacionament per minut serà d’un cèntim d’euro, aplicant un import mínim de 0,20 €/hora i un import màxim de 6,00 €/hora (equivalent a 12 hores d’estacionament).

Pel que fa als usuaris abonats, els residents de la zona des Pujols podran adquirir un abonament de 30 € mensuals, sota disponibilitat sense implicar reserva de plaça, des del mes d’octubre a març, a diferència dels 70 € que costa a l’estiu. A més a més, es posa a disposició de les empreses de lloguer de vehicles de tracció mecànica, hotels, apartaments, empreses d’allotjament, etc., la possibilitat de contractar un abonament mensual per valor de 120 €, d’abril a setembre i de 40 € durant els mesos d’octubre a març.

El Consell de Formentera mantendrà aquest servei obert durant les 24 hores els 365 dies de l’any amb la finalitat de facilitar l’accés a l’aparcament de veïns i turistes, a banda de proporcionar un servei per a les empreses turístiques d’aquest nucli urbà.

Recordem que l’edifici d’aparcament en planta subterrània, dotat amb 136 places en règim de rotació, afavoreix la mobilitat i l’accessibilitat dins el nucli des Pujols. Aquestes places, juntament amb la creació de 131 places arran de la construcció de la circumval·lació, fan un total de 267 places d’aparcament al nucli turístic per excel·lència de Formentera

L’edifici d’aparcament subterrani, juntament amb la remodelació de la plaça d’Europa i la pavimentació del carrer de sa Roca Plana contribueixen a propiciar un entorn social i comercialment més viu amb l’objectiu de fer d’aquesta plaça un punt representatiu dins del nucli i també en el context de l’illa.

Per informar-se de com obtenir el bo per a l’estacionament soterrat de la plaça d’Europa, heu de dirigir-vos a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Sant Francesc (C/ de Ramon Llull, 6), o bé al telèfon  971.32.10.87 ext. 0 o a la pàgina web del Consell Insular de Formentera  www.consellinsulardeformentera.cat