• Català
  • Castellano
  • English

Es reafirma el ferm del Camí des Monestir, al Pilar de la Mola

camidesmonestir_webEl conseller d’Infraestructures del Consell Insular de Formentera, Santi Juan i el gerent del Consorci Formentera Desenvolupament (CFD), José Ramon Mateos, han presentat avui en roda de premsa l’arranjament del camí des Monestir, al nucli del Pilar de la Mola.

Aquest camí, amb un tram de dos quilòmetres i mig, s’ha arranjat de manera tradicional amb polímer, un producte aportat pel CFD, que ha estat utilitzat per arranjar altres camins, com és el cas del camí que va de Porto-salè a Cala Saona.

L’actuació s’ha fet en dos fases, emplenant el camí amb àrids, en primer lloc, per tal de suavitzar les pendents i millorar la canalització de l’aigua i, en segon lloc, amb l’aplicació del producte per tal reafirmar el ferm amb una durabilitat que anirà en funció de l’afluència de pluges i del trànsit de vehicles.

Tenint en compte que aquest camí proveeix accés a una trentena de veïns, “s’espera que pugui estar en òptimes condiciones almenys un any o dos”, tal com ha afirmat el gerent del CFD, José Ramon Mateos.

L’obra s’està executant per part de la Brigada de Camins del Consell Insular, i compta amb un període d’execució d’un mes i mig. Es preveu la seva finalització al llarg d’aquesta setmana.

El Consorci Formentera Desenvolupament ha sufragat els costos del material que ascendeixen a 18 mil euros més IVA. En acabar el camí des Monestir, es procedirà a la aplicació del mateix producte a altres camins del nucli de la Mola.

El Consell de Formentera continua en la seva aposta per arranjar els camins a la manera tradicional, fent un esforç per buscar productes que estabilitzin el sòl i poder conservar el paisatge rural que envolta els camins de l’illa.