• Català
  • Castellano
  • English

L'àrea d'Infraestuctures millora els eixos viaris de Formentera per l'inici de la temporada turística

urbanisme5L'àrea d'Infraestructures del Consell Insular de Formentera iniciarà de manera immninent una sèrie d'actuacions a la xarxa viària de l'illa, amb l'objectiu de garantir una circulació segura dels vehicles.

Així, s'executaran actuacions de millora a alguns reductors de velocitat del nucli urbà de Sant Francesc i al ferm d'alguns dels eixos viaris que constitueixen principals itineraris turístics de l’illa.

Pel que fa a la xarxa viària, s'adequarà el ferm de la carretera PM-820, donat que presenta esquerdes longitudinals, així com un fort deteriorament de la capa de slurry en tres corbes de la carretera, concretament en la pujada a La Mola, entre els punt kilomètric 13 i 13,5. Així mateix, també s'aplicarà una capa de slurry a la rotonda d’accés a Sant Francesc Xavier i a la rotonda d’accés a l’hospital, donat que no es va aplicar en el seu moment, i a dos corbes del nucli urbà des Pujols.

Altres punts que s'han de millorar son la carretera de Cala Embaster, molt deteriorada al seu tram final, i amb molta presència d'arrels dels arbres i clots que produeixen una circulació prou perillosa. També s’actuarà a la carretera de Porto-salè, en una zona on l’asfalt presenta un avançada degradació, just passant el restaurant El Sueño.

Pel que fa als reductors de velocitat, recordem que en els darrers anys s’han executat reductors de velocitat a tots els nuclis urbans de l'illa, alguns dels quals presenten una superfície força deteriorada. En concret, es repararan 2 passos de vianants elevats al carrer Pla del Rei i un reductor de velocitat al mateix vial, a l'altura de l'escola des Cap.

El material que es va emprar va ser el formigó, i la seua reparació es farà amb un fresat superficial del reductor de velocitat, amb el seu posterior asfaltat. Cal dir que tots aquests equipaments van instal·lats amb una correcta senyalització amb pintura reflectant en vermell i blanc, i punts de llum per indicar la seva localització, així com senyals verticals.