• Català
  • Castellano
  • English

El Consell Insular i aqualia fan obres de millora de la xarxa municipal d’aigua a Formentera

lasavina1 webEl Consell Insular de Formentera i aqualia, empresa concessionària de la gestió integral de l’aigua a l’illa, executaran d’aquí a finals d’any un Pla de Millora de la xarxa hidràulica que inclou diferents actuacions per millorar la xarxa d’abastament d’aigua potable i de clavegueram per assegurar un correcte funcionament del Servei.

La primera, s’inicia aquest proper dilluns dia 20 i consisteix en la renovació de 25 metres del col·lector de sanejament al carrer Ponent amb l’Avinguda Mediterrània, a La Savina. Degut a aquestes obres, es reorganitzarà el trànsit rodat de vehicles a la zona durant una setmana, temps previst que durin els treballs.

Amb la renovació d’aquest tram s’aconseguirà, una major continuïtat i qualitat del servei donat i es reduiran les interferències i molèsties a tercers degudes a les contínues tasques de manteniment .

D’altra banda, abans de l’estiu aqualia executarà tres obres urgents incloses en el Pla de Millora 2013:
- la reparació del col·lector d’Es Pujols, que consistiran en la substitució de 50 metres del col·lector de sanejament que actualment està malmès i recentment ha provocat problemes.
- la millora de l’accés a vehicles pesats al dipòsit d’Es Pujols per poder fer les tasques de manteniment.
- el tancament del dipòsit d’Es Pujols, per complir amb la normativa sanitària.

Un cop passat l’estiu, a partir de l’octubre, continuaran les actuacions de millora de la xarxa hidràulica. Concretament:

- La renovació de 1.200 metres de canonada d’abastament d’aigua de Ca Marí
- La instal·lació de dues estacions de bombeig i la renovació de la xarxa de clavegueram al carrer Ponent
- La millora dels accessos a l’interior del dipòsit de Ca Marí per poder portar a terme les tasques de manteniment i inspecció
- I la renovació de la instal·lació d’aigua potable dels carrers Major i Atzaró.

En total, aquestes obres incloses en el Pla de Millora 2013 per garantir un correcte funcionament del Servei Municipal d’Aigües de Formentera, tenen un cost de 462.506,93 € i es sumen a les obres de millora realitzades al 2012, com les de renovació d’un dels compartiments del dipòsit d’Es Pujols.