• Català
  • Castellano
  • English

El Consorci Formentera Desenvolupament soterra les esteses àeries del camí de Dalt de Porto-salè

camidaltportosale web2013El Consorci Formentera Desenvolupament (CFD) ha presentat avui les actuacions de soterrament d'esteses aèries, fetes al camí de Dalt de Porto-salè per part de l’empresa Gesa-ENDESA. Hi ha assistit el conseller de Presidència, Hisenda i Territori, Bartomeu Escandell, el gerent del CFD, José Ramon Mateos, el conseller d'Infraestructures, Santi Juan i el coordinador d’Infraestructures, Francesc Ribas i el cap de Nous Suministres de GESA, Toni Ribas.

Aquesta actuació ha consistit en el soterrament de les esteses aèries elèctriques fins a la barda des Molins, al nucli urbà de Sant Francesc, i queden pendents algunes escomeses particulars, a l'altura de Porto-salè, així com les esteses de Telefònica. Això suposa una millora per als veïns d'aquesta zona, al voltant de 30, que han vist millorada la instal·lació elèctrica, amb comptadors nous i un millor cablejat.

En total, s’ha soterrat 1,2 km d’estesa aèria i es continuarà treballant per al soterrament de les esteses telefòniques. Els tècnics de la institució insular estan treballant amb aquest tema, ja que Telefònica té l’obligació per llei de fer el soterrament a cost zero, sempre que l’obra civil corri a càrrec del Consell de Formentera. La reunió del president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer amb el director a la zona Est de l'Asistència Tècnica d'operacions i xarxa de l'empresa Telèfonica, Gerardo Salvà, el passat 14 de maig, va ser profitosa per pressionar en aquest respecte, ja que allí on el CFD ha dut a terme actuacions de soterrament, són les úniques esteses àeries existents. Telefònica va assegurar que abans d'acabar l'any totes aquestes accions estarien finalitzades.

Recordem, que el camí des Monestir, al nucli urbà del Pilar de la Mola va ser la primera línia soterrada dins el Pla de millora de camins i nuclis urbans. Després l'han seguit molts altres trams a la majoria de nuclis urbans, com es Caló, es Pujols i Sant Ferran, entre d'altres.

El Consorci Formentera Desenvolupament té com a objectiu principal l’arranjament dels camins rurals de Formentera, ja que és una de les majors problemàtiques per als veïns de Formentera, així com vetllar per la conservació dels elements patrimonials que caracteritzen l’illa.

Aquesta obra està promoguda i finançada pel Consorci Formentera Desenvolupament. El pressupost ha estat al voltant de 500.000 euros.