• Català
  • Castellano
  • English

L’aparcament subterrani de la plaça d’Europa, a disposició de residents i turistes

parking3Des de l’àrea d’Infraestructures de Formentera, es vol posar en coneixement, tant de la ciutadania com dels nostres visitants, de la possibilitat d’aparcament a l'edifici en planta subterrània, ubicat a la plaça d’Europa des Pujols, que permet l’aparcament de 136 vehicles.

Es tracta del primer pàrking de pagament de l’illa, creat amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat i l’accessibilitat dins el nucli turístic per excel·lència de Formentera i que, a poc a poc, s’està implantant entre els nostres visitants.

L’estacionament a l’aparcament subterrani de la plaça d’Europa està subjecte a un règim tarifari, amb un preu d’1,50 €/hora per a les persones usuàries de curta durada i de 70,00 €/mes per als comerciants i veïns del nucli des Pujols, que poden optar a bons sota disponibilitat sense implicar reserva de plaça.

parking2Els conductors poden accedir a l’aparcament a través del vial de s’Aigua Dolça que, després de baixar al nivell de la planta subterrània a través d’una rampa, connecta amb el centre de la plaça d’Europa. Aquest espai ha renovat totalment la seva imatge, i l’obertura de nous establiments comercials rodant la plaça ha propiciat una pròspera activitat comercial, i ha donat continuïtat al mercat que es desplega al llarg del passeig marítim.

El creixement desestructurat del nucli urbà des Pujols al llarg dels anys havia provocat quantitat de problemes d’aparcament, així com la inexistència d’espais per a la circulació de vianants. Amb aquesta infraestructura s’ofereix una alternativa d’estacionament necessària als mesos forts de la temporada. Així mateix, la circumval·lació des Pujols també ha permès la creació de 131 places, que fan un total de 267 places d’aparcament al nucli més turístic de Formentera.

Per informar-se de com obtenir el bo per a l’estacionament soterrat de la plaça d’Europa, heu de dirigir-vos a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Sant Francesc (C/ de Ramon Llull, 6), o bé al telèfon 971.32.10.87 ext. 0 o a la pàgina web del Consell Insular de Formentera www.consellinsulardeformentera.cat.

Tarifes per l’estacionament a l’aparcament soterrat de la plaça d’Europa:

Usuaris no abonats
1,50 €/hora d’estacionament. El preu del minut serà de 2,5 cèntims d’euro. L’import mínim serà de 0,50 € (l’equivalent a 20 minuts d’estacionament). L’import màxim d’estacionament continuat serà de 18 € (l’equivalent a 12 hores d’estacionament).

En cas d’excedir el temps màxim d’estacionament, s’aplicarà una penalització automàtica de 2 € per hora a comptar des del moment que es compleixi el termini màxim d’estacionament fins a les 00.00 h del dia següent. A partir d’aquesta hora, 50 € per dia sense tenir en compte les fraccions de temps consumides.

Usuaris abonats/residents
70 € per l’abonament mensual per a residents de la zona del nucli urbà des Pujols, amb un límit de 24 hores d’estacionament continuat.

En cas d’excedir el temps màxim d’estacionament, s’aplicarà una penalització automàtica de 0,50 € per hora a comptar des del moment que es compleixi el termini màxim d’estacionament fins a les 00.00 h del dia següent. A partir d’aquesta hora, 10 € per dia sense tenir en compte les fraccions de temps consumides.