• Català
  • Castellano
  • English

Les obres del Local Social de la Mola començaran en acabar la temporada turística

locallamolaEl Consell Insular de Formentera va aprovar a la comissió de govern del passat 9 de setembre, l’adjudicació de l’obra d’adequació i distribució del local polivalent al Pilar de la Mola, per al seu ús com a centre de la tercera edat, Telecentre i un lloc de trobada per a diverses associacions que resideixen en aquest nucli urbà i que han reivindicat, des de sempre, la necessitat d’aquest espai al Pilar de la Mola.

Aquesta aprovació dóna llum verda al projecte, per la qual cosa es preveu l’inici de les obres en finalitzar la temporada turística, la qual cosa permetrà acomplir amb un deute històric amb la ciutadania del Pilar de la Mola.

La institució insular va adquirir aquest immoble, amb una superfície de 344 m2, l’any 2011, amb dues finalitats bàsiques, per una banda dotar de serveis a la població d’aquest nucli i, per altra, apropar l’administració als seus ciutadans. Cal destacar que tot i que l’illa de Formentera és de petites dimensions, el nucli del Pilar dista uns 20 quilòmetres dels principals nuclis urbans i es tracta d’un entorn merament rural, amb un únic nucli urbà on s’ubica l’església, diversos comerços de restauració i comestibles i un mercat artesanal d’obertura setmanal a la temporada de maig a octubre que fa de veritable reclam turístic a la zona. Aquests factors, juntament amb el fet que compta amb 822 empadronats, feia necessari dotar el poble d’aquests serveis.

Serveis del Local Social del Pilar de la Mola
El nou local social ubicat al nucli del Pilar de la Mola comptarà amb un Telecentre, i el seu ús servirà, majoritàriament com a centre de reunions per als majors i les associacions d’aquest poble.

Pel que fa al Telecentre, s’habilitaran fins a un total de nou unitats informàtiques per permetre l’accés de la població a les noves tecnologies, oferir cursos d’introducció a l’ofimàtica per a majors o servir de complement a l’escola unitària de la localitat.

Així mateix, el centre de majors permetrà, en un espai de 136 m2, que l’associació de majors de la localitat gaudeixi d’un espai adequat a les seves necessitats, permetent la interacció dels veïns entre si, l’organització d’activitats col·lectives i la possibilitat que des dels diferents agents socials s’organitzin activitats i tenguin un punt de trobada comú en aquest local. De la mateixa manera, les associacions existents a la localitat (Comissió de Festes, Associació de veïns, Associació de caçadors, etc.) també comptaran amb un espai de quasi 100 m2, on reunir-se, oferir xerrades, cursos de formació, o simplement les seves assemblees de funcionament ordinari, servint alhora com a local de presa de contacte entre aquestes associacions i la resta de població del nucli.

Programa Leader
Aquest projecte, que s’ha adjudicat a l’empresa INCOC SL per un pressupost de 264 mil euros, serà finançat en un 50 % pel programa d’ajudes europeu Leader. La seva posada en marxa permetrà la creació de la segona aula digital de Formentera creada amb els fons del projecte Leader, així com un centre de la tercera edat, adequat a les seves necessitats i un espai per a associacions.