• Català
  • Castellano
  • English

El pàrquing subterrani de la plaça d’Europa registra gairebé 18 mil usuaris aquest estiu

parking1L’aparcament subterrani de la plaça d’Europa des Pujols ha duplicat gairebé el nombre d’usuaris aquesta temporada d’estiu, convertint-se en un recurs d’accessibilitat dins el nucli turístic per excel·lència de Formentera.

Es tracta del primer pàrquing de pagament de l’illa, posat en marxa l’estiu passat, amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat i que, tal com mostren les estadístiques, està tenint gran acceptació entre els nostres visitants i residents.

Els usos d’aquest equipament es poden classificar en abonats mensuals, abonats amb targeta setmanal i usuaris en rotació. En tots els casos s’ha produït un augment considerable pel que fa a les entrades i sortides de l’edifici d’aparcament subterrani. Pel que fa als abonats mensuals, s’ha passat de 17 a 45. Els abonats setmanals també ha registrat un increment considerable passant de 37 a 82 usuaris. Però on s’ha registrat un major volum d’usuaris és amb els usuaris en rotació. Dels 7790 tiquets emessos durant l’estiu 2012 s’ha passat als 11.541 tiquets emessos enguany, el que es tradueix en un augment d’un 48%. Les rotacions totals indiquen un balanç molt positiu d’aquest equipament que només porta dos anys en funcionament. Així les xifres indiquen un volum d’usuaris de 17.857 enguany, a diferència dels 8.535 de l’any passat, el que representa un increment d’un 110%.

parking4L’àrea d’Infraestructures del Consell de Formentera mantendrà aquest servei obert durant les 24 hores els 365 dies de l’any amb la finalitat de facilitar l’accés a l’aparcament de veïns i turistes, a banda de proporcionar un servei per a les empreses turístiques d’aquest nucli urbà. De la mateixa manera que l’any passat, a partir de l’octubre posarà a disposició de les empreses de lloguer de vehicles de tracció mecànica, hotels, apartaments, empreses d’allotjament, etc., la possibilitat de contractar un abonament mensual.

L’àrea d’Infraestructures ofereix un quadre tarifari per a l’estacionament de vehicles durant l’estiu i un altre durant l’hivern, per tal d’adaptar aquest espai a la demanda real de la ciutadania. Així, a l’estiu el règim tarifari estableix un preu d’1,50 €/hora per a les persones usuàries de curta durada i de 70,00 €/mes per als comerciants i veïns del nucli des Pujols, que poden optar a bons sota disponibilitat sense implicar reserva de plaça.

Pel que fa a l’hivern, des del mes d’octubre fins al mes de març, ambdós inclosos, el quadre de tarifes marca un preu de 0,50 €/hora, enlloc de l’1,50 €/hora per als usuaris no abonats i un abonament de 30 € mensuals per als usuaris abonats i residents de la zona des Pujols, a diferència dels 70 € que costa a l’estiu.

parking3Els conductors poden accedir a l’aparcament a través del vial de s’Aigua Dolça que, després de baixar al nivell de la planta subterrània a través d’una rampa, connecta amb el centre de la plaça d’Europa. Aquest espai ha renovat la seva imatge, i l’obertura de nous establiments comercials rodant la plaça ha propiciat un creixement de l’activitat comercial al seu entorn.

El creixement desestructurat del nucli urbà des Pujols al llarg dels anys havia provocat quantitat de problemes d’aparcament, així com la inexistència d’espais per a la circulació de vianants. Amb aquesta infraestructura s’ofereix una alternativa d’estacionament necessària als mesos forts de la temporada. Així mateix, la circumval·lació des Pujols també ha permès la creació de 131 places, que juntament amb les 136 del pàrquing subterrani fan un total de 267 places d’aparcament al nucli més turístic de Formentera.

Per informar-se de com obtenir el bo per a l’estacionament soterrat de la plaça d’Europa, heu de dirigir-vos a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Sant Francesc (C/ de Ramon Llull, 6), o bé al telèfon 971.32.10.87 ext. 0 o a la pàgina web del Consell Insular de Formentera www.consellinsulardeformentera.cat.